KÁPOSZTA SALÁTA
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
  • 1 fej káposzta
  • 1 mk. köménymag
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2-3 fehér húsú paprika
  • ízlés szerint só
  • cukor
  • ecet
  • Elkészítés: A friss káposzta salátának szintén több elkészítési leírását megtalálhatjuk akár neten, akár szakácskönyvben vagy újságokban. Én is szoktam ilyen káposzta salátát összeállítani, s az én receptem szintén nagyon  egyszerű. 
    A fejes káposztát a torzsája nélkül vékonyra legyaluljuk. Majd a káposzta csíkokat ezután leforrázzuk. Ehhez forraljunk vizet, amibe tegyünk egy kevés, kb. 2 kávéskanál sót és öntsünk rá annyit a káposztára, hogy ellepje.
    Ebben a vízben hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le. 
    Közbe a hagymát pucoljuk meg és vágjuk félfőre, de igen vékony szálakra.
    A paprika magházát távolítsuk el és azt is csíkozzuk fel vékonyan. Adjuk hozzá a leszűrt káposztához.
    Ezt követően sózzuk meg és így hagyjuk egy fél órát állni, majd ezután készítsünk egy saláta levet,  ízlés szerinti cukor és ecet hozzáadásával. 
    Ha készen van a saláta lé, tegyük hozzá a köménymagot is.
    A sóban állt káposztát csavarjuk ki a sótól és öntsük rá a salátalevet.
    Egy pár órát hagyjuk még állni, ezalatt az ízek összeérnek.

    Nagyon kellemes ízű, friss káposzta saláta. Kitűnően illik bármilyen sült hús mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!