KÁPOSZTA SALÁTA
EGYSZERŰ
HOZZÁVALÓK
1 fej káposzta 1 mk. köménymag 2-3 fej vöröshagyma 2-3 fehér húsú paprika ízlés szerint só cukor ecet
Elkészítés: A friss káposzta salátának szintén több elkészítési leírását megtalálhatjuk akár neten, akár szakácskönyvben vagy újságokban. Én is szoktam ilyen káposzta salátát összeállítani, s az én receptem szintén nagyon egyszerű.
A fejes káposztát a torzsája nélkül vékonyra legyaluljuk. Majd a káposzta csíkokat ezután leforrázzuk. Ehhez forraljunk vizet, amibe tegyünk egy kevés, kb. 2 kávéskanál sót és öntsünk rá annyit a káposztára, hogy ellepje.
Ebben a vízben hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le.
Közbe a hagymát pucoljuk meg és vágjuk félfőre, de igen vékony szálakra.
A paprika magházát távolítsuk el és azt is csíkozzuk fel vékonyan. Adjuk hozzá a leszűrt káposztához.
Ezt követően sózzuk meg és így hagyjuk egy fél órát állni, majd ezután készítsünk egy saláta levet, ízlés szerinti cukor és ecet hozzáadásával.
Ha készen van a saláta lé, tegyük hozzá a köménymagot is.
A sóban állt káposztát csavarjuk ki a sótól és öntsük rá a salátalevet.
Egy pár órát hagyjuk még állni, ezalatt az ízek összeérnek.
Nagyon kellemes ízű, friss káposzta saláta. Kitűnően illik bármilyen sült hús mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon kellemes ízű, friss káposzta saláta. Kitűnően illik bármilyen sült hús mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!