PÁROLT SERTÉS SZELET PIKÁNS MÁRTÁSSAL
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50-60 dkg sertéskaraj
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek. zsír
  • 5 dl paradicsomlé
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. ecet
  • szem egész bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Elkészítés: A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk és forró zsiradékon

    mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd ezt a zsiradékot félretesszük.

    Ezután a hússzeleteket egy másik serpenyőben vagy lábasban fedő alatt

    egy kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. A hús szeleteket ezután

    kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt, félretett  zsiradékon a hagymát

    felkockázva megpirítjuk. A paradicsomlét csomómentesre keverjük a

    liszttel és a hagymához adjuk. Beleadjuk a babérlevelet, a felaprított

    fokhagymát, az ecetet, a pár szem egész borsot és annyi vizet, hogy

    mártás sűrűségű alapot kapjunk. Belehelyezzük ebbe a paradicsomos

    alapba a hússzeleteket és készre pároljuk.

    Spagettit tésztával tálaljuk.

    Tipp: Ez a húsétel nemcsak sertés hússal finom, hanem marha húsból készítve is fenséges.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!