PÁROLT SERTÉS SZELET PIKÁNS MÁRTÁSSAL
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
50-60 dkg sertéskaraj 1 fej hagyma 2 ek. zsír 5 dl paradicsomlé 2 ek. liszt 1 kk. ecet só szem egész bors 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk. Sózzuk és forró zsiradékon
mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd ezt a zsiradékot félretesszük.
Ezután a hússzeleteket egy másik serpenyőben vagy lábasban fedő alatt
egy kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. A hús szeleteket ezután
kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt, félretett zsiradékon a hagymát
felkockázva megpirítjuk. A paradicsomlét csomómentesre keverjük a
liszttel és a hagymához adjuk. Beleadjuk a babérlevelet, a felaprított
fokhagymát, az ecetet, a pár szem egész borsot és annyi vizet, hogy
mártás sűrűségű alapot kapjunk. Belehelyezzük ebbe a paradicsomos
alapba a hússzeleteket és készre pároljuk.
Spagettit tésztával tálaljuk.
Tipp: Ez a húsétel nemcsak sertés hússal finom, hanem marha húsból készítve is fenséges.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
mindkét oldalát hirtelen átsütjük, majd ezt a zsiradékot félretesszük.
Ezután a hússzeleteket egy másik serpenyőben vagy lábasban fedő alatt
egy kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. A hús szeleteket ezután
kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt, félretett zsiradékon a hagymát
felkockázva megpirítjuk. A paradicsomlét csomómentesre keverjük a
liszttel és a hagymához adjuk. Beleadjuk a babérlevelet, a felaprított
fokhagymát, az ecetet, a pár szem egész borsot és annyi vizet, hogy
mártás sűrűségű alapot kapjunk. Belehelyezzük ebbe a paradicsomos
alapba a hússzeleteket és készre pároljuk.
Spagettit tésztával tálaljuk.
Tipp: Ez a húsétel nemcsak sertés hússal finom, hanem marha húsból készítve is fenséges.
Jó étvágyat kívánok hozzá!