FOKHAGYMAMÁRTÁS
EGYSZERŰ | GYORS

HOZZÁVALÓK
3-4 ek. étolaj vagy ennek megfelelő 1-2 kisebb ek. zsír mennyiség 2-3 ek. liszt 3-4 gerezd fokhagyma 5 dl húsleveskockából készült leves 1 dl tejföl 1 csokor petrezselyemzöld só bors
Elkészítés: A zsiradékból és a lisztből rántást készítünk. A fokhagymát fokhagymaprésen átnyomjuk és beleadjuk a rántásba, majd az előzőleg elkészített húslevessel felengedjük. ( A gyors húslevest úgy készítjük el, hogy kevés vizet felforralunk, bele dobjuk a húsleveskockát és kiforraljuk. ) Besűrítjük és kiforraljuk. Ízesítjük sóval, borssal, s hozzákeverjük a tejfölt és a felaprított petrezselyemzöldet és még egyszer átforraljuk.
Húsok mellé kitűnő mártás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Húsok mellé kitűnő mártás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!