PULYKAMELLCSÍKOK HERCEGNŐ MÓDRA
EGYSZERŰ | ÜNNEPI

HOZZÁVALÓK
  • 60-80 dkg pulykamellfilé
  • 1 fej hagyma
  • 5 dkg vaj vagy ráma
  • 1 húsleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 kisebb fej karfiol
  • Elkészítés: Sajnos erről az ételről valamiért nem készült fotó, de hamarosan újra elkészítem ezt a fogást és akkor már biztosan fogok fényképezni is. Ennek az ételnek a megnevezése és elkészítése egy szakácskönyvemből való. A recept egyszerű és gyorsan el is készül az ételünk. Egy tejszínes pulykamelles ételt fogok bemutatni. 
    Kezdjünk először a karfiollal, mert azt még meg kell főznünk. A karfiolt szedjük rózsáira  és mossuk meg 2-3 vízben, nehogy maradjanak, illetve legyenek rajta kicsike kis bogárkák. 
    Sós vízben tegyük fel főlni, majd ha már puhára főlt, szűrjük le a levétől és tegyük félre.
    A hagymát pucoljuk meg és kockázzuk fel.
    Azután a vajon fonnyasszuk meg üvegesre.
    A pulykamell filét előbb szintén mossuk meg,  majd vágjuk csíkokra.
    Miután összecsíkoztuk a pulykahúst, hozzáadjuk a hagymához. 
    Felöntjük vízzel,annyival, amennyi éppen ellepi és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg. 
    Adjuk hozzá a húsleveskockát, jól keverjük át és pároljuk puhára, készre. 
    Egyszer-kétszer keverjük meg a főzés során és ha elfőtte a levét, akkor azt a főzés során pótoljuk.
    Amikor megpuhult a pulyka husi, a félre tett karfiolt a  kész pulykához keverjük. 
    A főzőtejszínt keverjük simára  a liszttel egy kis tálkában és hozzáadva a karfiolos pulyka húshoz, sűrítsük be vele a húsételt.
    Jól forraljuk össze és ezzel el is készült a pulykamellcsíkok hercegnő módra.
    Köretként valamilyen tésztát vagy párolt rizst szervírozhatunk mellé. 

    Jó étvágyat kívánok hozzá!