RAKOTT CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 20 dkg szeletelt baconszalonna
  • 1-2 db csirkemellfilé
  • bors
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1-2 egész tojás
  • 10-15 dkg csirkemell sonka
  • 1 nagy doboz tejföl
  • Elkészítés: A csirkemellből készült ételek szerintem sok családban közkedveltek. Nálunk ilyen étel a rakott csirkemell is. Akár vasárnapi ebédre is elkészíthető, de vacsorára is nagyon jó választás. Mellé akár párolt rizst, akár krumplipürét is kínálhatunk. S emellett valamilyen savanyúsággal is kínálhatjuk még.
    Egy hőálló jénai tálat vagy egy kisebb méretű tepsit készítsünk magunk elé és béleljük ki a szalonnával. 
    A szalonnáknak nem kell túllógniuk a tál vagy a tepsi oldalán, csak benne a tepsiben sorakoztassuk le őket egymás mellé.
    A csirkemell húst először mossuk meg és akár egy papírtörlővel fel is itathatjuk róla a vizet, s ezután vágjuk szeletekre. 
    Ha sikerül három  szeletbe is vághatjuk, de két szelet mindenképp kijön egy mellfiléből.
    Sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalát a szeleteknek.
    A tojást üssük fel egy tálba, sózzuk meg és egy villával kicsit verjük fel. 
    Egy másik tálba pedig tegyük bele a sajtot, amit reszeljünk le vagy már reszelt formában vásároltunk meg.
    A fűszerezett csirkemell szeleteket mártsuk meg a tojásban, majd a reszelt füstölt sajtban. 
    A megmártott hús szeleteket fektessük le egy sorban a szalonnára, s azután fedjük be azokat a szeletelt sonkával.
    Ezt ismételjük meg még egyszer a megmaradt hússal, azaz megint csak  mártsuk meg a húsokat a felvert tojásban és utána a sajtban.
    S egy rétegben fektessük rá a sonkák tetejére.
    Erre simítsuk rá a tejfölt és 2-3 szelet szalonnacsíkot még tegyünk  a tejfölre. 
    200 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit vagy jénai tálat és  kb. 40 perc alatt süssük szép rózsaszínűre.
    Amikor elkészült, kis várakozási idő után, kockákra vágva szervírozzuk.
    Bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!