RAKOTT CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
20 dkg szeletelt baconszalonna 1-2 db csirkemellfilé só bors 10 dkg füstölt sajt 1-2 egész tojás 10-15 dkg csirkemell sonka 1 nagy doboz tejföl
Elkészítés: A csirkemellből készült ételek szerintem sok családban közkedveltek. Nálunk ilyen étel a rakott csirkemell is. Egy hőálló jénai tálat vagy egy kisebb méretű tepsit készítsünk magunk elé és béleljük ki a szalonnával. A szalonnáknak nem kell túllógniuk a tál vagy a tepsi oldalán, csak benne a tepsiben sorakoztassuk le őket egymás mellé.
A csirkemell húst először mossuk meg és akár egy papírtörlővel fel is itathatjuk róla a vizet, s ezután vágjuk szeletekre. Ha sikerül három szeletbe is vághatjuk, de két szelet mindenképp kijön egy mellfiléből.
Sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalát a szeleteknek.
A tojást üssük fel egy tálba, sózzuk meg és egy villával kicsit verjük fel.
Egy másik tálba pedig tegyük bele a sajtot, amit reszeljünk le vagy már reszelt formában vásároltunk meg.
A fűszerezett csirkemell szeleteket mártsuk meg a tojásban, majd a reszelt füstölt sajtban.
A megmártott hús szeleteket fektessük le egy sorban a szalonnára, s azután fedjük be azokat a szeletelt sonkával.
Ezt ismételjük meg még egyszer a megmaradt hússal, azaz megint csak mártsuk meg a húsokat a felvert tojásban és utána a sajtban.
S egy rétegben fektessük rá a sonkák tetejére.
Erre simítsuk rá a tejfölt és 2-3 szelet szalonnacsíkot még tegyünk a tejfölre.
Előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit vagy jénai tálat és kb. 40 perc alatt. süssük szép rózsaszínűre.
Bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!