RAKOTT CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 20 dkg szeletelt baconszalonna
  • 1-2 db csirkemellfilé
  • bors
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1-2 egész tojás
  • 10-15 dkg csirkemell sonka
  • 1 nagy doboz tejföl
  • Elkészítés: A csirkemellből készült ételek szerintem sok családban közkedveltek. Nálunk ilyen étel a rakott csirkemell is. Egy hőálló jénai tálat vagy egy kisebb méretű tepsit készítsünk magunk elé és béleljük ki a szalonnával. A szalonnáknak nem kell túllógniuk a tál vagy a tepsi oldalán, csak benne a tepsiben sorakoztassuk le őket egymás mellé.
    A csirkemell húst először mossuk meg és akár egy papírtörlővel fel is itathatjuk róla a vizet, s ezután vágjuk szeletekre. Ha sikerül három  szeletbe is vághatjuk, de két szelet mindenképp kijön egy mellfiléből.
    Sózzuk, borsozzuk meg mindkét oldalát a szeleteknek.
    A tojást üssük fel egy tálba, sózzuk meg és egy villával kicsit verjük fel. 
    Egy másik tálba pedig tegyük bele a sajtot, amit reszeljünk le vagy már reszelt formában vásároltunk meg.
    A fűszerezett csirkemell szeleteket mártsuk meg a tojásban, majd a reszelt füstölt sajtban. 
    A megmártott hús szeleteket fektessük le egy sorban a szalonnára, s azután fedjük be azokat a szeletelt sonkával.
    Ezt ismételjük meg még egyszer a megmaradt hússal, azaz megint csak  mártsuk meg a húsokat a felvert tojásban és utána a sajtban.
    S egy rétegben fektessük rá a sonkák tetejére.
    Erre simítsuk rá a tejfölt és 2-3 szelet szalonnacsíkot még tegyünk  a tejfölre. 
    Előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit vagy jénai tálat és  kb. 40 perc alatt. süssük szép rózsaszínűre.
    Bármilyen körettel és salátával vagy savanyúsággal kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!