TONHAL FRANCIA BUNDÁBAN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
70-80 dkg fagyasztott tonhal 10 dkg liszt 1 egész tojás 1tk. étolaj 1/2 pohár ( kb. 1,25 dl ) sör őrölt bors só zsiradék a sütéshez
Elkészítés: A halételek közül az egyik legkönnyebben elkészíthető fogások közé sorolhatjuk ezt a halas ételt. Én fagyasztott halból szoktam ezt a főételt készíteni. Van, amikor 1 kg-os kiszerelésben vásárolok fagyasztott hal szeleteket. De a kevesebb mennyiségű is elegendő. A recept roppant egyszerű. A tonhalat először olvasszuk ki a fagyasztott állapotából, majd vágjuk egyenlő csíkokra és sózzuk be.
Hagyjuk állni kb. 10 percet, hogy a só átjárhassa a halhúst.
Ezalatt állítsuk össze a keveréket, amibe majd bele fogjuk forgatni a hal csíkokat.
A tojást kézi habverővel keverjük össze az 1 tk. olajjal és a fűszerekkel.
Adjuk hozzá a lisztet és folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a sört.
A masszát keverjük csomómentesre.
Majd 5 dl olajat forrósítsunk fel egy kis lábasban.
A kikevert masszába, ami egy sűrűbb palacsinta tészta, csak épp nem tejes, hanem sörös, forgassuk meg a halcsíkokat és forró zsiradékban süssük ki arany barnára.
Arra ügyeljünk, hogy ne egyszerre süssük a halat, csak keveset tegyünk a zsiradékba, mert sülés közben megnövekszenek a kis falatok.
Amint az első adag pirosra sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon.
Majd süssük addig, míg tart a halacskánk.
Párolt rizzsel és majonézzel tálaljuk.
De másmilyen köret is kitűnő mellé.
( Sajnos fotó nincs hozzá, de igyekszem pótolni. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!
( Sajnos fotó nincs hozzá, de igyekszem pótolni. )
Jó étvágyat kívánok hozzá!