TONHAL FRANCIA BUNDÁBAN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI

HOZZÁVALÓK
  • 70-80 dkg fagyasztott tonhal
  • 10 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1tk. étolaj
  • 1/2 pohár ( kb. 1,25 dl ) sör
  • őrölt bors
  • zsiradék a sütéshez
  • Elkészítés: A halételek közül az egyik legkönnyebben elkészíthető fogások közé sorolhatjuk ezt a halas ételt. Én fagyasztott halból szoktam ezt a főételt készíteni. Van, amikor 1 kg-os kiszerelésben vásárolok fagyasztott hal szeleteket. De a kevesebb mennyiségű is elegendő. A recept roppant egyszerű. A tonhalat először olvasszuk ki a fagyasztott állapotából, majd vágjuk egyenlő csíkokra és sózzuk be. 
    Hagyjuk állni kb. 10 percet, hogy a só átjárhassa a halhúst.
    Ezalatt állítsuk össze a keveréket, amibe majd bele fogjuk forgatni a hal csíkokat.
    A tojást kézi habverővel keverjük össze az 1 tk. olajjal és a fűszerekkel. 
    Adjuk hozzá a lisztet és folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá a sört.
    A masszát keverjük csomómentesre. 
    Majd 5 dl olajat forrósítsunk fel egy kis lábasban.
    A kikevert masszába, ami egy sűrűbb palacsinta tészta, csak épp nem tejes, hanem sörös, forgassuk meg a halcsíkokat és forró zsiradékban süssük ki arany barnára.
    Arra ügyeljünk, hogy ne egyszerre süssük a halat, csak keveset tegyünk a zsiradékba, mert sülés közben megnövekszenek a kis falatok.
    Amint az első adag pirosra sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon.
    Majd süssük addig, míg tart a halacskánk.
    Párolt rizzsel és majonézzel tálaljuk. 
    De másmilyen köret is kitűnő mellé.
    ( Sajnos fotó nincs hozzá, de igyekszem pótolni. )

    Jó étvágyat kívánok hozzá!