PAPRIKÁS KRUMPLI TOJÁSSAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 kg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 kk. őrölt pirospaprika
  • 6-8 tojás
  • Elkészítés: Ezt a paprikás krumpli változatot szintén egy kollégámtól kaptam, éppen attól, aki nokedlivel is szokta készíteni a paprikás krumplit. Ezt a változatot is elkészítettem és nagyon ízlett a családomnak.
    A krumplit pucoljuk meg és vágjuk negyedekbe. 
    A hagymát szintén pucoljuk meg, majd kockázzuk fel és a zsíron fonnyasszuk is meg. 
    Azután adjuk hozzá az őrölt piros paprikát és egy pici vízzel rögtön fel is önthetjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. 
    Forraljuk össze ezt a kevés vizet a paprikás hagymával és azt követően adjuk hozzá a krumplit.
    Majd ízlés szerinti mennyiségű sót tegyünk bele és öntsük fel annyi vízzel, hogy a krumplit ellepje. 
    Főzzük puhára, de közben néha keverjük meg. 
    ( Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van. )
    Ha készen van a krumpli, a megmosott és szárazra törölt tojásokat óvatosan üssük rá a krumpli tetejére és még 10-15 percig főzzük tovább, amíg a tojások keményre nem főlnek.
    Uborkasalátával vagy savanyúsággal és friss, puha kenyérrel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!