FOKHAGYMÁS TONHAL
EGYSZERŰ | GYORS

HOZZÁVALÓK
1/2 kg tonhal / mirelit / 2 gerezd fokhagyma só bors 1 citrom leve sütőráma a sütéshez
Elkészítés: A filézett halakat mirelitként szoktam vásárolni, de nagyon gyorsan kienged. A citrom levét összekeverem sóval, borssal és az 1 citrom kifacsart levével. A fokhagymát megpucolom, fokhagymaprésen átnyomom és hozzáadom a citromos keverékhez. Ebbe a páclébe hűtőbe téve 1-2 órára bepácolom a halakat. Ezt követően amikor kiveszem a pácból, felitatom a felesleges levet és serpenyőben, forró vajon kisütöm a halakat.
Kapormártással kínálom.
Kapormártás:
Hozzávalói:1 csokor kapor,1 ek. zsír, 2 púpozott ek. liszt, 1/2 liter tej,ételízesítő, só, bors.
Elkészítése: A kaprot felaprítjuk. A zsiradékon megpirítjuk a lisztet, azaz fehér rántást készítünk és felöntjük tejjel. Közben hozzáadjuk a kapor felét. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük. Jól kiforraljuk és a végén hozzáadjuk a többi kaprot. Ha sűrű a mártásunk, kevés vízzel higíthatjuk még főzés közben.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kapormártással kínálom.
Kapormártás:
Hozzávalói:1 csokor kapor,1 ek. zsír, 2 púpozott ek. liszt, 1/2 liter tej,ételízesítő, só, bors.
Elkészítése: A kaprot felaprítjuk. A zsiradékon megpirítjuk a lisztet, azaz fehér rántást készítünk és felöntjük tejjel. Közben hozzáadjuk a kapor felét. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük. Jól kiforraljuk és a végén hozzáadjuk a többi kaprot. Ha sűrű a mártásunk, kevés vízzel higíthatjuk még főzés közben.
Jó étvágyat kívánok hozzá!