TEJSZÍNES-SONKÁS TÉSZTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 cs. ( 50 dkg ) spagetti, orsó vagy hasonló tészta 2 dl főzőtejszín 20-30 dkg sonka 1 fej hagyma só bors ételízesítő 2 ek. liszt kevés zsiradék
Elkészítés: Ha tésztás ételt készítünk ebédre vagy vacsorára, annak az az egyik nagy előnye, hogy hamar elkészül. S amellett, hogy gyorsan összeállíthatunk egy ebédre valót, az is fontos, hogy nagyon ízletes tészta ételek készülhetnek el rövid alatt. Ez az étel is ilyen. Gyors és finom. Íme a recept. A hagymát pucoljuk meg a héjától és kockázzuk fel apróra. Majd egy kevés zsiradékon fonnyasszuk üvegesre . A gépsonkát szintén kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, kicsit átpirítjuk vele, majd fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel ízlés szerint
.A főzőtejszínt ezután csomómentesre keverjük a liszttel és besűrítjük vele a sonkát. Jól kiforraljuk. Ha túl sűrű lenne és szükségesnek látjuk, higíthatjuk kevés vízzel. Közben a tésztát sós, lobogó vízben, egy kevés olaj hozzáadásával, kifőzzük, majd leszűrjük és egy kis olajjal meglocsolva átforgatjuk.
Ezt követően összeforgatjuk a tejszínes sonkával.
Tálaláskor kínálhatunk mellé reszelt sajtot, sült baconszalonnát is.
Szerintem nagyon ízletes tészta étel. Próbáljátok ki!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!