PÁRIZSIAS SÜLT KRUMPLI
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • kevés liszt
  • 2-3 egész tojás
  • zsiradék a krumpli sütéséhez
  • Elkészítés: Az ily módon elkészített krumplis köret szintén nagyon illik a sült húsok mellé. Az elkészítése egyszerű és nem igényel sok munkálatot a konyhában. 
    A burgonyát először hámozzuk meg, mossuk alaposan meg és vágjuk karikákra. Egy tálba öntsük bele a lisztet. A tojásokat pedig üssük fel egy másik tálba és villával kissé verjük fel, majd sóval ízesítsük is meg. 
    A krumpli karikákat hintsük meg sóval és kézzel forgassuk össze.
    Egy lábasban forrósítsunk fel 5 dl zsiradékot, ez lehet olaj vagy zsír is és először mártsuk meg a lisztben a krumpli karikákat. S ezután  egyenként mártsuk bele a tojásba. 
    A forró zsiradékban, takarék lángon süssük meg a krumpli karikákat. Szalvétára kiszedve itassuk fel a felesleges zsiradékot és még melegen újra  sózzuk meg egy kicsit.
    Bármilyen sült hús mellett kitűnő köret lehet.  

    Jó étvágyat kívánok hozzá!