PÁRIZSIAS SÜLT KRUMPLI
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya kevés liszt 2-3 egész tojás só zsiradék a krumpli sütéséhez
Elkészítés: Az ily módon elkészített krumplis köret szintén nagyon illik a sült húsok mellé. Az elkészítése egyszerű és nem igényel sok munkálatot a konyhában.
A burgonyát először hámozzuk meg, mossuk alaposan meg és vágjuk karikákra. Egy tálba öntsük bele a lisztet. A tojásokat pedig üssük fel egy másik tálba és villával kissé verjük fel, majd sóval ízesítsük is meg.
A krumpli karikákat hintsük meg sóval és kézzel forgassuk össze.
Egy lábasban forrósítsunk fel 5 dl zsiradékot, ez lehet olaj vagy zsír is és először mártsuk meg a lisztben a krumpli karikákat. S ezután egyenként mártsuk bele a tojásba.
A forró zsiradékban, takarék lángon süssük meg a krumpli karikákat. Szalvétára kiszedve itassuk fel a felesleges zsiradékot és még melegen újra sózzuk meg egy kicsit.
Bármilyen sült hús mellett kitűnő köret lehet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!