PALACSINTA TÉSZTÁBA MÁRTOTT BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | GYORS
HOZZÁVALÓK
1 kg burgonya kevés liszt Palacsinta tésztához: 1 egész tojás 10 dkg liszt 1 dl tej 1-2 csipet só kevés őrölt fekete bors zsiradék a krumpli sütéséhez
Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk fel, de ne hajszál vékonyra. A palacsinta tészta hozzávalóit keverjük ki. Ezekből a hozzávalókból egy sűrűbb palacsinta tésztát fogunk kapni. A burgonya karikákat forgassuk meg lisztben és egyenként mártsuk meg a palacsinta masszába. Bő, forró olajba vagy zsírba süssük meg a krumpli karikákat, de takarék lángon, ugyanis a nagy lángon a panír gyorsan sülne, viszont a krumpli még nyers maradna. Miután szép pirosra sültek a burgonya karikák, szedjük ki papírra vagy szalvétára, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon.
A kisült krumpli karikákat érdemes még most kicsit megsózni, mert így ízesebb lesz.
Bármilyen húsétel finom körete lehet ez a sült krumpli.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A kisült krumpli karikákat érdemes még most kicsit megsózni, mert így ízesebb lesz.
Bármilyen húsétel finom körete lehet ez a sült krumpli.
Jó étvágyat kívánok hozzá!