PALACSINTA TÉSZTÁBA MÁRTOTT KAPROS BURGONYA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg burgonya
  • kevés liszt
  • Palacsinta tésztához: 1 egész tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1-2 csipet só
  • kevés őrölt fekete bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • zsiradék a krumpli sütéséhez
  • Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk fel. A kaprot és a petrezselymet aprítsuk össze. A palacsinta hozzávalóit keverjük ki, adjuk hozzá a petrezselymet és a kaprot.  Egy sűrűbb palacsinta tésztát fogunk kapni. A burgonya karikákat forgassuk meg lisztben és egyenként mártsuk meg a kapros palacsinta masszába. Bő, forró olajba vagy zsírba süssük meg a krumpli karikákat, de takarék lángon, ugyanis a panír gyorsan sülne a nagy lángon és a krumpli még nyers maradna. Szedjük papírra vagy szalvétára, hogy a felesleges zsiradék felitatódjon. A kisült krumpli karikákat érdemes még most kicsit megsózni, mert így ízesebb lesz.


    Bármilyen süt hús mellé ajánlható.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!