BORSÓS APRÓHÚS
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
kb.70-80 dkg sertéscomb vagy karaj 1 fej vöröshagyma 1 ek. zsír só, bors, ételízesítő ízlés szerint 2 kk. pirospaparika 30-40 dkg borsó 1 paradicsom 1 paprika víz
Elkészítés: A borsóval együtt főtt sertés húst nagyon könnyű elkészíteni és a hozzávalók sem állnak túl sok mindenből. Van amikor sertés karajból készül nálam ez a fogás, de ha van otthon akár a fagyasztómban sertés comb, akkor abból készítem. A sertéshúst először mossuk meg, majd szeleteljük fel. Azután pedig kockázzuk fel a szeleteket.
A vöröshagymát pucoljuk le a héjától és szintén vágjuk fel apró kockákra.
A paprikát, a paradicsomot ugyancsak mossuk meg és a paprikának magházát, illetve a paradicsomnak a szárvégződését vágjuk ki. Majd azokat is aprítsuk kis kockákra.
A zsiradékot hevítsük fel egy lábasban és hozzáadva a hagymát, pirítsuk meg üvegesre.
Adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot és ezekkel a zöldségekkel együtt pár perc alatt pároljuk össze a hagymás alapot.
Majd szórjuk meg az őrölt piros paprikával, s kicsi vizet aláöntve, forraljuk fel.
Azt követően beleadjuk a húst. Majd hozzáadjuk a borsót is.
Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje.
Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőzzük meg ízlés szerint és addig főzzük, míg a hús át nem puhul.
Ha szükséges, pótolhatjuk a vizet, hogy maradjon szaftja a húsnak.
Ha nagyon zsenge a borsónk, abban az esetben a hús főzésének a félidejénél is elég, ha beleadjuk a húsos alapba a borsót.
De én leginkább a hússal együtt szoktam készre párolni.
Miután készen lett a zöldborsós hús, párolt rizzsel vagy valamilyen burgonyás körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Miután készen lett a zöldborsós hús, párolt rizzsel vagy valamilyen burgonyás körettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!