BORSÓS APRÓHÚS
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • kb.70-80 dkg sertéscomb vagy karaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • só, bors, ételízesítő ízlés szerint
  • 2 kk. pirospaparika
  • 30-40 dkg borsó
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • víz
  • Elkészítés: A borsóval együtt főtt sertés húst nagyon könnyű elkészíteni és a hozzávalók sem állnak túl sok mindenből. Van amikor sertés karajból készül nálam ez a fogás, de ha van otthon akár a fagyasztómban sertés comb, akkor abból készítem. A sertéshúst először mossuk meg, majd szeleteljük fel. Azután pedig kockázzuk fel a szeleteket. 
    A vöröshagymát pucoljuk le a héjától és szintén vágjuk fel apró kockákra. 
    A paprikát, a paradicsomot ugyancsak mossuk meg és a paprikának magházát, illetve a paradicsomnak a szárvégződését vágjuk ki. Majd azokat is aprítsuk kis kockákra.
    A zsiradékot hevítsük fel egy lábasban és hozzáadva a hagymát, pirítsuk meg üvegesre.
    Adjuk hozzá a paprikát és a paradicsomot és ezekkel a zöldségekkel együtt pár perc alatt pároljuk össze a hagymás alapot.
    Majd szórjuk meg az őrölt piros paprikával, s kicsi vizet aláöntve, forraljuk fel.
    Azt követően beleadjuk a húst. Majd hozzáadjuk a borsót is.  
    Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. 
    Sózzuk, borsozzuk és ételízesítőzzük meg ízlés szerint és addig főzzük, míg a hús át nem puhul. 
    Ha szükséges, pótolhatjuk a vizet, hogy maradjon szaftja a húsnak.
    Ha nagyon zsenge a borsónk, abban az esetben a hús főzésének a félidejénél is elég, ha beleadjuk a húsos alapba a borsót.
    De én leginkább a hússal együtt szoktam készre párolni.
    Miután készen lett a zöldborsós hús, párolt rizzsel vagy valamilyen burgonyás körettel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!