KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SZŰZPECSENYE
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 sertés szűzpecsenye
  • 2-4 darab föstölt kolbász kb. 20-30 dkg
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • kevés víz a hús alá
  • alufólia
  • Elkészítés: A szűzpecsenyét- én kettőt szoktam készíteni egyszerre- hosszú , éles késsel felszúrjuk. A füstölt kolbászt akkorára vágjuk, amekkora belefér a húsba, lehúzzuk róla a bőrét és beletöltjük a hús belsejébe.

    A húst mindenhol sózzuk, borsozzuk, majoránnával is megszórjuk és egy tepsit kizsírozunk, majd belefektetjük a szűzpecsenyét. Kb. 1 dl vizet aláöntünk, a fokhagymákat megpucolva mellé dobjuk, a húsra is kerülhet belőle. A tepsit betakarjuk az alufóliával és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Ezt követően levesszük róla az alufóliát és többször megforgatva szép pirosra sütjük.

    Bármilyen körettel ízletes, én most gombás rizzsel tálaltam.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!