KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SZŰZPECSENYE
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1-2 sertés szűzpecsenye 2-4 darab föstölt kolbász kb. 20-30 dkg 5-6 gerezd fokhagyma só őrölt fekete bors majoránna kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez kevés víz a hús alá alufólia
Elkészítés: A szűzpecsenyét nagyon szépen meg lehet tölteni, akárcsak egy dagadót. A tölteléke lehet csirkemájas töltelék, de gombás változatú is. Viszont nagyon egyszerűen is tölthető.

Akár sárgarépával vagy füstölt kolbásszal is megtölthetőek.

A sertés szüzet először mossuk meg és töröljük meg egy papírtörlővel.
Majd egy hosszú, éles késsel szúrjuk fel a húst.
A füstölt kolbászt akkorára vágjuk, amekkora belefér a húsba, s azután húzzuk le róla a bőrét.
S töltsük be a hús belsejébe.
A húst minden oldaláról sózzuk, borsozzuk meg és majoránnával is hintsük meg.
Egy tepsit zsírozzunk ki, majd fektessük bele a megtöltött szűzpecsenyét. Kb. 1 dl vizet öntsünk a tepsibe.
A fokhagymákat megpucolva dobjuk a hús mellé, de akár a húsra is kerülhet belőle.
A tepsit takarjuk be az alufóliával és a már 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát süssük.

Ezt követően levesszük róla az alufóliát és többször megforgatva szép pirosra sütjük.
Bármilyen körettel ízletes, én most gombás rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!