KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SZŰZPECSENYE
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1-2 sertés szűzpecsenye 2-4 darab föstölt kolbász kb. 20-30 dkg 5-6 gerezd fokhagyma só őrölt fekete bors majoránna kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez kevés víz a hús alá alufólia
Elkészítés: A szűzpecsenyét- én kettőt szoktam készíteni egyszerre- hosszú , éles késsel felszúrjuk. A füstölt kolbászt akkorára vágjuk, amekkora belefér a húsba, lehúzzuk róla a bőrét és beletöltjük a hús belsejébe.
A húst mindenhol sózzuk, borsozzuk, majoránnával is megszórjuk és egy tepsit kizsírozunk, majd belefektetjük a szűzpecsenyét. Kb. 1 dl vizet aláöntünk, a fokhagymákat megpucolva mellé dobjuk, a húsra is kerülhet belőle. A tepsit betakarjuk az alufóliával és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Ezt követően levesszük róla az alufóliát és többször megforgatva szép pirosra sütjük.
Bármilyen körettel ízletes, én most gombás rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A húst mindenhol sózzuk, borsozzuk, majoránnával is megszórjuk és egy tepsit kizsírozunk, majd belefektetjük a szűzpecsenyét. Kb. 1 dl vizet aláöntünk, a fokhagymákat megpucolva mellé dobjuk, a húsra is kerülhet belőle. A tepsit betakarjuk az alufóliával és előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Ezt követően levesszük róla az alufóliát és többször megforgatva szép pirosra sütjük.
Bármilyen körettel ízletes, én most gombás rizzsel tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!