KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT SZŰZPECSENYE
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 sertés szűzpecsenye
  • 2-4 darab föstölt kolbász kb. 20-30 dkg
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • kevés víz a hús alá
  • alufólia
  • Elkészítés: A szűzpecsenyét nagyon szépen meg lehet tölteni, akárcsak egy dagadót. A tölteléke lehet csirkemájas töltelék, de gombás változatú is. Viszont nagyon egyszerűen is tölthető.
    Akár sárgarépával vagy füstölt kolbásszal is megtölthetőek.
    A sertés szüzet először mossuk meg és töröljük meg egy papírtörlővel.
    Majd egy hosszú, éles késsel szúrjuk fel a húst. 
    A füstölt kolbászt akkorára vágjuk, amekkora belefér a húsba, s azután húzzuk le róla a bőrét.
    S töltsük be a hús belsejébe.
    A húst minden oldaláról sózzuk, borsozzuk meg és majoránnával is hintsük meg.
    Egy tepsit zsírozzunk ki, majd fektessük  bele a megtöltött szűzpecsenyét. Kb. 1 dl vizet öntsünk a tepsibe.
    A fokhagymákat megpucolva dobjuk a hús mellé, de akár a húsra is kerülhet belőle. 
    A tepsit takarjuk be az alufóliával és a már 200 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát süssük. 
    Ezt követően levesszük róla az alufóliát és többször megforgatva szép pirosra sütjük.
    Bármilyen körettel ízletes, én most gombás rizzsel tálaltam.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!