GYORS BARACKOS SÜTI
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
3 tojás 30 dkg cukor 1 vaníliás cukor 30 dkg liszt 1 sütőpor 1 kis doboz tejföl 1 citrom reszelt héja 1 üveg barackbefőtt
Elkészítés: Ehhez a süteményhez nem szükséges sok hozzávaló és nem is igényel sok időt az elkészítése. A tojásokat itt nem kell ketté választani, így tehát az egész tojásokat keverjük ki habosra a kétféle cukorral. Majd a tejföllel is keverjük tovább. Ezt követően beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat.Egy normál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, s simítsuk bele a kikevert masszát.
180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és kb. 5 percig süssük.
Ezalatt kis kockákra daraboljuk fel a barackot és a pár perc elősütési idő után vegyük ki a tepsit a sütőből.
Gyorsan szórjuk meg a tésztánkat a barackkal.
Visszatesszük a sütőbe a tepsit és süssük készre, azaz aranybarnára süteményt.
Ha készen van, hűtsük langyosra, majd óvatosan egy tálca segítségével kiemelve a sütit a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt.
Egy másik tálcát ráhelyezünk a tészta tetejére és egy gyors mozdulattal megfordítjuk a süteményt.
Azután vágjuk fel a nekünk tetszőleges kockákra és porcukorral hintsük meg a tetejét.
De akár a tepsiben is felszeletelhető, ha valaki úgy biztosabb magában.
Csak abban az esetben a sütőpapírra ügyeljünk, hogy ne maradjon az alján.
S a sütésnél esetleg rámával kikent és kilisztezett tepsiben is süthetjük, de a sütőpapír mindenkor biztosabb, így nem sül meg nagyon az alja.
Miután meghintettük porcukorral a barackos süteményünket, rendezzük egy süteményes tálra és kínáljuk egy kávé vagy tea mellé.
S a sütésnél esetleg rámával kikent és kilisztezett tepsiben is süthetjük, de a sütőpapír mindenkor biztosabb, így nem sül meg nagyon az alja.
Miután meghintettük porcukorral a barackos süteményünket, rendezzük egy süteményes tálra és kínáljuk egy kávé vagy tea mellé.
De önmagában fogyasztva is kellemes édesség.
Jó étvágyat kívánok hozzá!