GYORS BARACKOS SÜTI
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 3 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 üveg barackbefőtt
  • Elkészítés: Ehhez a süteményhez nem szükséges sok hozzávaló és nem is igényel sok időt az elkészítése. A tojásokat itt nem kell ketté választani, így tehát az egész tojásokat keverjük ki habosra a kétféle cukorral. Majd a tejföllel is keverjük tovább. Ezt követően beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a citromhéjat.Egy normál méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, s simítsuk bele a kikevert masszát.

    180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és kb. 5 percig süssük.
    Ezalatt kis kockákra daraboljuk fel a barackot és a pár perc elősütési idő után vegyük ki a tepsit a sütőből.
    Gyorsan szórjuk meg a tésztánkat a barackkal. 
    Visszatesszük a sütőbe a tepsit és süssük készre, azaz aranybarnára süteményt. 
    Ha készen van, hűtsük langyosra, majd óvatosan egy tálca segítségével kiemelve a sütit a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt.
    Egy másik tálcát ráhelyezünk a tészta tetejére és egy gyors mozdulattal megfordítjuk a süteményt. 
    Azután vágjuk fel a nekünk tetszőleges kockákra és porcukorral hintsük meg a tetejét. 
    De akár a tepsiben is felszeletelhető, ha valaki úgy biztosabb magában.
    Csak abban az esetben a sütőpapírra ügyeljünk, hogy ne maradjon az alján.
    S a sütésnél esetleg rámával kikent és kilisztezett tepsiben is süthetjük, de a sütőpapír mindenkor biztosabb, így nem sül meg nagyon az alja.

    Miután meghintettük porcukorral a barackos süteményünket, rendezzük egy süteményes tálra és kínáljuk egy kávé vagy tea mellé.
    De önmagában fogyasztva is kellemes édesség.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!