CAMAMBERT SAJT RÁNTVA
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 6 főre: 6 darab camambert sajt
  • 2-3 ek. liszt
  • 2-3 tojás
  • 5-10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • Elkészítés: A camambert sajt rántva a sajt kedvelőknek igazán kellemes főétel. Az elkészítése roppant egyszerű. Lehet egészben is panírozni, de akkor mindenképpen annyit vásároljunk belőle, ahány személy körbe üli az asztalt. De készíthetjük úgyis, hogy a sajtot 4 darabba vágjuk, így 4 cikk sajtot panírozunk be. A panírozás jó ha duplán történik, mert úgy biztosan nem fog kifolyni sülés közben a sajt. S érdemes panírozás után legalább fél órára hűtőben is tartani, szintén a sajt kifolyásának érdekében.
    Akkor írom az elkészítés módját.
    Egy tálkába tegyük bele a lisztet, egy másikba a felütött és elkevert tojásokat és végül egy harmadikba a zsemlemorzsát.
    Először a lisztbe mártsuk meg a sajtot, majd a tojásba. 
    Aztán megint lisztbe és megint a tojásba.
    Míg végül a zsemlemorzsába.
    Arra vigyázzunk, hogy villát még véletlenül se szúrjunk bele a sajtba, sem a panírozáskor, sem a sütéskor, mert különben kifolyik sülés közben a sajt.
    Miután bepaníroztuk a sajtokat, egy fél órára tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit visszahűljön a sajt.
    Azután bő, forró olajban süssük aranybarnára. 
    Sok sütési idő nem kell neki, hamar elkészül.
    Szedjük ezután papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
    A rántott camambert sajt mellé nagyon finom az áfonya szósz ( amit mi magunk készíthetünk el )  vagy áfonya lekvár.
    Én az utóbbit szervíroztam fel hozzá.
    Egy keveset kivettem ( kb. 3-4 ek. ) az üvegből egy kis lábasba és felmelegítettem. Egy fél deci vizet is adhatunk hozzá, ha túl sűrű, viszont akkor forraljuk is fel az egészet.
    Töltött gomba, olajban sült burgonya és fodros saláta mellett kínáltam.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!