TEJFÖLÖS-TOJÁSOS SÜLT HÚS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 50-60 dkg sertéscomb vagy karaj
  • őrölt fekete bors
  • ételízesítő
  • zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • 1/2-1 dl víz
  • 6 tojás
  • 1 nagy doboz tejföl
  • Elkészítés:
     Ez a húsos főétel nagyon egyszerűen elkészíthető. Gyakran készítem el hétvégén, mert imádja a család.
    S nemcsak sertéshúsból készítve finom, hanem csirkemellből is nagyon ízletes.
    Emellett ha baconszalonnát is teszünk a husik tetejére és úgy sütjük meg, még zamatosabb ízt fogunk kapni.

    A húst szeleteljük fel,  picit klopfoljuk ki, de ne nagyon vékonyra. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük meg.
    A tepsit zsiradékkal kenjük ki és sorban rakjuk le a husikat.
    1/2-1 dl vizet öntsünk alá, s  alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben kb. 45-50 percig süssük készre. Akinek nagyon süt a sütője, nem árt a sütési idő vége felé megnézni, nehogy megégjen, s ha kell, akkor öntsünk alá még egy pici vizet.
    Ha puha a hús, vegyük ki a sütőből.
    A tejfölt keverjük simára a villával kissé felvert tojásokkal, picit sózzuk meg és öntsük a tojásos masszát a húsra. Helyezzük vissza a sütőbe és süssük addig, amíg a tojásos keverék meg nem szilárdul.
    Ez a sütési idő kb. 10-15 perc. Ha van otthon trapista sajt, egy keveset szórhatunk a tejfölös massza tetejére sütés előtt, attól még fincsibb lesz a sültünk.
    Felkockázva bármilyen körettel vagy salátával tálalható.




    Jó étvágyat kívánok hozzá!