TEJFÖLÖS-TOJÁSOS SÜLT HÚS
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
50-60 dkg sertéscomb vagy karaj só őrölt fekete bors ételízesítő zsiradék a tepsi kikenéséhez 1/2-1 dl víz 6 tojás 1 nagy doboz tejföl
Elkészítés:
Ez a húsos főétel nagyon egyszerűen elkészíthető. Gyakran készítem el hétvégén, mert imádja a család.
S nemcsak sertéshúsból készítve finom, hanem csirkemellből is nagyon ízletes.
Emellett ha baconszalonnát is teszünk a husik tetejére és úgy sütjük meg, még zamatosabb ízt fogunk kapni.
A húst szeleteljük fel, picit klopfoljuk ki, de ne nagyon vékonyra. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük meg.
A tepsit zsiradékkal kenjük ki és sorban rakjuk le a husikat.
1/2-1 dl vizet öntsünk alá, s alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben kb. 45-50 percig süssük készre. Akinek nagyon süt a sütője, nem árt a sütési idő vége felé megnézni, nehogy megégjen, s ha kell, akkor öntsünk alá még egy pici vizet.
Ha puha a hús, vegyük ki a sütőből.
A tejfölt keverjük simára a villával kissé felvert tojásokkal, picit sózzuk meg és öntsük a tojásos masszát a húsra. Helyezzük vissza a sütőbe és süssük addig, amíg a tojásos keverék meg nem szilárdul.
Ez a sütési idő kb. 10-15 perc. Ha van otthon trapista sajt, egy keveset szórhatunk a tejfölös massza tetejére sütés előtt, attól még fincsibb lesz a sültünk.
Felkockázva bármilyen körettel vagy salátával tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ez a húsos főétel nagyon egyszerűen elkészíthető. Gyakran készítem el hétvégén, mert imádja a család.
S nemcsak sertéshúsból készítve finom, hanem csirkemellből is nagyon ízletes.
Emellett ha baconszalonnát is teszünk a husik tetejére és úgy sütjük meg, még zamatosabb ízt fogunk kapni.
A húst szeleteljük fel, picit klopfoljuk ki, de ne nagyon vékonyra. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük meg.
A tepsit zsiradékkal kenjük ki és sorban rakjuk le a husikat.
1/2-1 dl vizet öntsünk alá, s alufóliával takarjuk le és előmelegített sütőben kb. 45-50 percig süssük készre. Akinek nagyon süt a sütője, nem árt a sütési idő vége felé megnézni, nehogy megégjen, s ha kell, akkor öntsünk alá még egy pici vizet.
Ha puha a hús, vegyük ki a sütőből.
A tejfölt keverjük simára a villával kissé felvert tojásokkal, picit sózzuk meg és öntsük a tojásos masszát a húsra. Helyezzük vissza a sütőbe és süssük addig, amíg a tojásos keverék meg nem szilárdul.
Ez a sütési idő kb. 10-15 perc. Ha van otthon trapista sajt, egy keveset szórhatunk a tejfölös massza tetejére sütés előtt, attól még fincsibb lesz a sültünk.
Felkockázva bármilyen körettel vagy salátával tálalható.
Jó étvágyat kívánok hozzá!