GYÜMÖLCSÖS PUDING
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2 cs. vaníliás pudingpor
  • 8 ek. cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 l tej
  • gyümölcs: eper, málna vagy meggy
  • tejszínhab a tálaláshoz
  • Elkészítés:
    Ha pudingos desszertet szeretnénk enni, nagyon szeretem ily módon elkészíteni.
    A pudingba rakott gyümölcs lehet málna, ribizli, eper vagy meggy, de gyakran teszek bele barackot is. Természetesen más gyümölcsöt is használhatunk, de én kimondottan szeretem a savanykás ízű gyümiket.
    Ez a puding télen-nyáron készíthető, hiszen nemcsak friss gyümölcsből rakhatunk a pudingba, hanem befőttet is használhatunk hozzá.
    A recept nagyon egyszerű.
    A pudingporokat csomómentesre keverjük ki a kristálycukorral és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a többi tejet is, főzzük fel a pudingot.
    Amikor felfőztük sűrűre, adjuk hozzá a vaníliás cukrokat.
    A vaníliás cukrot én  nem a főzés elején szoktam bele tenni, hanem amikor már elkészült a puding, mert így sokkal jobban kiadja a vanília ízét.
    Egy hideg vízzel kiöblített és jól lecsepegtetett formába beleöntjük a puding egy részét, megszórjuk gyümölccsel, majd megint pudingot teszünk a formába.

    A rétegezést akár többször is végezhetjük.
    Én nagyon szeretem a tupperes desszert gyűrűbe készíteni ezt az édességet, de akinek nincs ilyen, bármilyen más forma is kiváló.
    Hagyjuk a formában először kihűlni a pudingot, s azt követően tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy jól megdermedjen a puding és összeérjenek az ízek.
    Majd kiborítva tejszínhabbal kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!