PROVENSZI KRUMPLI
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1-1,5 kg (új)burgonya
  • zsiradék
  • őrölt fekete bors
  • oregánó fűszer
  • 1-2 cukkini
  • 1-2 paradicsom
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 tojás
  • 5 dkg trapista sajt
  • petrezselyemzöld
  • Elkészítés: Ha újkrumpliból készítjük, akkor megkapirgáljuk a héjától a burgonyát, s ha öreg krumplit használunk, akkor viszont lepucoljuk a burgonya héját. Azután felkarikázzuk és megmossuk a burgonyát, majd sós vízben puhára főzzük. Miután megfőtt a burgonya, leszűrjük és egy zsiradékkal kikent tepsibe öntjük. A cukkinit felkarikázzuk - nem muszáj meghámozni, de akár hámozottan is felkarikázhatjuk - és a paradicsomot is szintén karikákra vágjuk. A tepsibe öntött burgonyát megszórjuk sóval, majd beterítjük a cukkinivel és a paradicsommal. Ismét sózzuk és megszórjuk oregánóval. Abból se túl kevés ne legyen, de se túl sok ,  mert elég intenzív az íze. A főzőtejszínt keverjük el a 3 nyers  tojással, amit ízesítsünk sóval és 1-2 csipet őrölt borssal, s  öntsük rá a cukkinik és paradicsomok tetejére. Erre szórjunk petrezselyemzöldet, amit előzőleg aprítsunk fel. Végül hintsük meg reszelt trapista sajttal. Előmelegített sütőben süssük addig, amíg a tejszínes tojás össze nem áll. Ez kb. 30-35 perc. 
    Sült húsok kiváló körete.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!