TEJSZÍNES- GOMBÁS CSIRKEMÁJ NOKEDLIVEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1/2 kg csirkemáj
  • 1 kis üveg vagy konzerv gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 púpozott ek. liszt
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • majoránna
  • Elkészítés: A hagymát vágjuk fel kockákra és a zsíron fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a piros paprikát és egy pici vizet azonnal öntsünk rá, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. A hagymához adjuk hozzá a csirkemájat, amit előzőleg alaposan tisztítsunk meg és vágjuk kettőbe vagy akár többe is. Tegyük hozzá a levétől leszűrt gombát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ételízesítőzzük, majoránnázzuk meg a pörkölt alapot. ( A csirkemájat nyugodtan lehet sózni a főzés elején, nem keményedik meg a sótól, csak a sertésmáj. )Öntsük fel annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi és főzzük puhára. Amikor megpuhult a máj és a gomba, a tejszínt keverjük csomómentesre a liszttel és sűrítsük be vele a főételünket. A tejszínes-gombás csirkemájat nokedlivel tálaljuk. Ennek elkészítését szintén megtalálhatjátok a recepttáramban.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!