KÓKUSZOS HÁROMSZÖGEK
HOZZÁVALÓK
tésztához: 6 tojás 6 ek. víz 12 ek. cukor 12 ek. liszt 1/2 cs. sütőpor krémhez: 3 dl tej 2 púpozott ek. liszt 15 dkg ráma 15 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor kakaós krémhez: 2 dl tej 25 dkg cukor 3 ek. kakaó 10 dkg ráma 2 csapott ek. liszt külön: rumaroma 2 0 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Tészta: 6 tojássárgáját keverjünk ki habosra 12 ek. cukorral, azután hozzáadva a 6 ek. vízzel. Majd a 12 ek. liszttel dolgozzuk össze, amibe belekevertük a sütőport is. A 6 tojásfehérjét verjük kemény habbá és adjuk hozzá az előző masszához.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tészta: 6 tojássárgáját keverjünk ki habosra 12 ek. cukorral, azután hozzáadva a 6 ek. vízzel. Majd a 12 ek. liszttel dolgozzuk össze, amibe belekevertük a sütőport is. A 6 tojásfehérjét verjük kemény habbá és adjuk hozzá az előző masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a kavart tésztát és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbát érdemes a sütés vége felé végezni.
Ha megsült a tésztánk, pár perc várakozás után borítsuk ki a tepsiből és hűtsük ki.
Miután kihűlt a piskóta, vágjuk ketté és töltsük meg a főzött krémmel.
Készítsük el a krémet.
Krém: A 3 dl tejben keverjük csomómentesre a 2 ek. lisztet és állandó keverés mellett főzzük fel sűrűre, majd hűtsük ki.
Krém: A 3 dl tejben keverjük csomómentesre a 2 ek. lisztet és állandó keverés mellett főzzük fel sűrűre, majd hűtsük ki.
A rámát keverjük ki habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
Ha kihűlt a tejes pépünk, keverjük el simára a rámás keverékkel.
Amikor elkészült a krém, a ketté vágott tésztát kenjük meg vele.
Ha megtöltöttük a piskótát akkor daraboljuk fel háromszögekre.
Én úgy szoktam a leggyorsabban ezt végezni, hogy először kockákra vágom, majd azokat vágom átlósan ketté.
De természetesen lehet csak kockákra vagy hosszúkás formákra is vágni.
Én most háromszögekre szerettem volna alakítani a piskótát.
Ha ezzel meg vagyunk, tegyük félre, s ezt követően elkészítjük a kakaós krémet.
Kakaós krém: A felsorolt hozzávalókból nem túl sűrű krémet főzünk.
Kakaós krém: A felsorolt hozzávalókból nem túl sűrű krémet főzünk.
Majd hagyjuk langyosra hűlni, s ízesítésként ekkor adjunk hozzá egy kevés rumaromát.
Ezután a krémmel töltött háromszögeket egyenként mártogassuk bele a kakaós krémbe.
Ezután a krémmel töltött háromszögeket egyenként mártogassuk bele a kakaós krémbe.
A mártogatást úgy a legcélszerűbb megoldani, hogy húsfogó villával
fogjuk meg a piskótát és körös-körül mártsuk a kakaós krémbe, így nem
leszünk nyakig krémesek.
fogjuk meg a piskótát és körös-körül mártsuk a kakaós krémbe, így nem
leszünk nyakig krémesek.
De akinek kézzel jobban megy, úgy is meg lehet oldani.
Azután az oda készített kókuszreszelékben forgassuk meg a kakaós háromszögeket.
A munkálatokkal úgy érdemes haladni, hogy előbb 4-5 háromszöget egymás után megmártunk a krémben, azt követően a kókuszreszelékben.
S nem pedig egyesével haladunk, így egyszerre 4-5 sütit állíthatunk bele a kókuszos tányérba.
Tesszük ezt mindaddig, míg tart a sütiből.
Sokan csak úgy készítik a kókuszos kockákat, - jelen esetben háromszögeket - hogy nem kerül a piskóta közé krém, úgyis finom, de krémmel megtöltve még ízletesebb.
Próbáljátok ki, egyszerű és finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!