KÓKUSZOS HÁROMSZÖGEK
HOZZÁVALÓK
  • tésztához: 6 tojás
  • 6 ek. víz
  • 12 ek. cukor
  • 12 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • krémhez: 3 dl tej
  • 2 púpozott ek. liszt
  • 15 dkg ráma
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • kakaós krémhez: 2 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 3 ek. kakaó
  • 10 dkg ráma
  • 2 csapott ek. liszt
  • külön: rumaroma
  • 2 0 dkg kókuszreszelék
  • Elkészítés:
    Tészta: 6 tojássárgáját keverjünk ki habosra 12 ek. cukorral, azután hozzáadva a 6 ek. vízzel. Majd a 12 ek. liszttel dolgozzuk össze, amibe belekevertük a sütőport is. A 6 tojásfehérjét verjük kemény habbá  és adjuk hozzá az előző masszához. 
    Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük bele a kavart tésztát és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük készre. Tűpróbát érdemes a sütés vége felé végezni.
    Ha megsült a tésztánk, pár perc várakozás után borítsuk ki a tepsiből és hűtsük ki. 
    Miután kihűlt a piskóta, vágjuk ketté és töltsük meg a főzött krémmel.
    Készítsük el a krémet.
    Krém: A 3 dl tejben  keverjük csomómentesre a 2 ek. lisztet és állandó keverés mellett főzzük fel sűrűre, majd hűtsük ki. 
    A rámát keverjük ki habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. 
    Ha kihűlt a tejes pépünk, keverjük el simára a rámás keverékkel.
    Amikor elkészült a krém, a ketté vágott tésztát kenjük meg vele.
    Ha megtöltöttük a piskótát akkor daraboljuk fel háromszögekre. 
    Én úgy szoktam a leggyorsabban ezt végezni, hogy először kockákra vágom, majd azokat vágom átlósan ketté.
    De természetesen lehet csak kockákra vagy hosszúkás formákra is vágni.
    Én most háromszögekre szerettem volna alakítani a piskótát.
    Ha ezzel meg vagyunk, tegyük félre, s ezt követően elkészítjük a kakaós krémet.
    Kakaós krém: A felsorolt hozzávalókból nem túl sűrű krémet főzünk. 
    Majd hagyjuk langyosra hűlni, s ízesítésként ekkor adjunk hozzá egy kevés rumaromát.
    Ezután a krémmel töltött háromszögeket egyenként mártogassuk bele a kakaós krémbe. 
    A mártogatást úgy a legcélszerűbb megoldani, hogy húsfogó villával
    fogjuk meg a piskótát és körös-körül mártsuk a kakaós krémbe, így nem
    leszünk nyakig krémesek. 
    De akinek kézzel jobban megy, úgy is meg lehet oldani.
    Azután az oda készített kókuszreszelékben forgassuk meg a kakaós háromszögeket. 
    A munkálatokkal úgy érdemes haladni, hogy előbb 4-5 háromszöget egymás után megmártunk a krémben, azt követően a kókuszreszelékben. 
    S nem pedig egyesével haladunk, így egyszerre 4-5 sütit állíthatunk bele a kókuszos tányérba.
    Tesszük ezt mindaddig, míg tart a sütiből.
    Sokan csak úgy készítik a kókuszos kockákat, - jelen esetben háromszögeket - hogy nem kerül a piskóta közé krém, úgyis finom, de krémmel megtöltve még ízletesebb.
    Próbáljátok ki, egyszerű és finom!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!