HÉVÍZI SERTÉSPECSENYE
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 60-80 dkg sertés karaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors, majoránna
  • étolaj a tepsi kikenéséhez és a hús tetejére
  • Elkészítés: A sertéshúst felszeleteljük és kicsit kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk. Egy tepsit kikenünk étolajjal és belefektetjük a hússzeleteket. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk a héjától és mindkettőt felaprítjuk szeletekre. Rászórjuk a husikra. Egy pici vizet öntünk a tepsibe - kb. 1/2 dl - a húsok tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben puhára pároljuk. Kb. 50-60 perc.

    Bármilyen körettel, salátával, savanyúsággal szervírozhatjuk. Én most burgonyapürét és párolt káposztát kínáltam hozzá.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!