HÉVÍZI SERTÉSPECSENYE
EGYSZERŰ | KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
60-80 dkg sertés karaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só őrölt fekete bors, majoránna étolaj a tepsi kikenéséhez és a hús tetejére
Elkészítés: A sertéshúst felszeleteljük és kicsit kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majoránnázzuk. Egy tepsit kikenünk étolajjal és belefektetjük a hússzeleteket. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk a héjától és mindkettőt felaprítjuk szeletekre. Rászórjuk a husikra. Egy pici vizet öntünk a tepsibe - kb. 1/2 dl - a húsok tetejét kevés olajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben puhára pároljuk. Kb. 50-60 perc.
Bármilyen körettel, salátával, savanyúsággal szervírozhatjuk. Én most burgonyapürét és párolt káposztát kínáltam hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Bármilyen körettel, salátával, savanyúsággal szervírozhatjuk. Én most burgonyapürét és párolt káposztát kínáltam hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!