PANDA MACI SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Kakaós tészta: 6 tojás
  • 3 ek. kakaópor
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 nagy pohár cukor
  • 1 nagy pohár liszt
  • Kókuszos tészta: 6 tojásfehérje
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg cukor
  • Krém: 20 dkg cukor
  • 7 ek. liszt
  • 6 tojássárgája
  • 3,5 dl tej
  • 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg ráma
  • Teteje: 1 cs. tejszínhabpótlópor, hozzá 1,5 dl tej
  • Elkészítés:
    Ha valaki szereti a kókuszos süteményeket, biztos, hogy nem fog csalódni benne, ha elkészíti. Én magam is első alkalommal sütöttem, s a családnak is nagyon ízlett ez a kókuszos sütemény. Küllemében is különleges, kellemes látványt nyújt.

    A kakaós tésztához válasszuk ketté a tojásokat és a tojássárgákat keverjük  ki habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt, s azzal habosítsuk tovább. Azt követően a lisztet, a kakaót vegyítsük össze és keverjük a tojásos alaphoz.
    Végül a 6 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá  és egy fakanállal forgassuk bele. A méréshez a pohár nagysága a cukornál és a lisztnél is a tejfölös pohár legyen.
    Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele a tészta felét, s simítsuk el. Ezután készítsük el a kókuszos tésztát. 
    Ehhez a 6 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral és keverjük bele a kókuszreszeléket. 
    A tepsibe öntött tésztára egy kanállal hézagosan rakjunk pöttyöket  a kókuszos masszából, majd öntsük a tetejére a kakaós tészta másik felét. Ezt óvatosan tegyük, majd simítgassuk el. 
    180 fokra előmelegített sütőben tegyük be a tepsit és süssük készre a tésztát. Azután hűtsük ki és vágjuk lassan ketté. 
    Készítsük el a krémet. A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, s adjuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet, majd keverjük ki csomómentesre.
    S az egész keveréket főzzük össze sűrűre és hűtsük ki.
    Miután kihűlt, dolgozzuk el benne a rámát. 
    A krém felét  kenjük a kettévágott tészta közé, a másik felét pedig simítsuk a tészta tetejére. 
    A tetejére a tejszínhabpótlóport verjük fel kemény habbá a tejjel és kenjük, simítsuk a krém tetejére. 
    Villával cifrázzuk meg és tegyük hűtőszekrénybe éjszakára.
    Másnap forró vizes késsel felszeletelve szervírozzuk. 
    A tetejére a tejszínhabot akár csokimázzal is helyettesíthetjük. 
    Nagyon ízletes édesség.

    Recept forrása: Rozi Erdélyi Konyhája

    Jó étvágyat kívánok hozzá!