PANDA MACI SZELET
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
Kakaós tészta: 6 tojás 3 ek. kakaópor 1 nagy pohár tejföl 1 nagy pohár cukor 1 nagy pohár liszt Kókuszos tészta: 6 tojásfehérje 10 dkg kókuszreszelék 15 dkg cukor Krém: 20 dkg cukor 7 ek. liszt 6 tojássárgája 3,5 dl tej 1 vaníliás cukor 25 dkg ráma Teteje: 1 cs. tejszínhabpótlópor, hozzá 1,5 dl tej
Elkészítés:
Ha valaki szereti a kókuszos süteményeket, biztos, hogy nem fog csalódni benne, ha elkészíti. Én magam is első alkalommal sütöttem, s a családnak is nagyon ízlett ez a kókuszos sütemény. Küllemében is különleges, kellemes látványt nyújt.
A kakaós tésztához válasszuk ketté a tojásokat és a tojássárgákat keverjük ki habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt, s azzal habosítsuk tovább. Azt követően a lisztet, a kakaót vegyítsük össze és keverjük a tojásos alaphoz.
Recept forrása: Rozi Erdélyi Konyhája
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha valaki szereti a kókuszos süteményeket, biztos, hogy nem fog csalódni benne, ha elkészíti. Én magam is első alkalommal sütöttem, s a családnak is nagyon ízlett ez a kókuszos sütemény. Küllemében is különleges, kellemes látványt nyújt.
A kakaós tésztához válasszuk ketté a tojásokat és a tojássárgákat keverjük ki habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a tejfölt, s azzal habosítsuk tovább. Azt követően a lisztet, a kakaót vegyítsük össze és keverjük a tojásos alaphoz.
Végül a 6 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá és egy fakanállal forgassuk bele. A méréshez a pohár nagysága a cukornál és a lisztnél is a tejfölös pohár legyen.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntsük bele a tészta felét, s simítsuk el. Ezután készítsük el a kókuszos tésztát.
Ehhez a 6 tojásfehérjét verjük fel kemény habbá a cukorral és keverjük bele a kókuszreszeléket.
A tepsibe öntött tésztára egy kanállal hézagosan rakjunk pöttyöket a kókuszos masszából, majd öntsük a tetejére a kakaós tészta másik felét. Ezt óvatosan tegyük, majd simítgassuk el.
180 fokra előmelegített sütőben tegyük be a tepsit és süssük készre a tésztát. Azután hűtsük ki és vágjuk lassan ketté.
Készítsük el a krémet. A tojássárgákat keverjük ki a cukorral, s adjuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet, majd keverjük ki csomómentesre.
S az egész keveréket főzzük össze sűrűre és hűtsük ki.
Miután kihűlt, dolgozzuk el benne a rámát.
A krém felét kenjük a kettévágott tészta közé, a másik felét pedig simítsuk a tészta tetejére.
A tetejére a tejszínhabpótlóport verjük fel kemény habbá a tejjel és kenjük, simítsuk a krém tetejére.
Villával cifrázzuk meg és tegyük hűtőszekrénybe éjszakára.
Másnap forró vizes késsel felszeletelve szervírozzuk.
A tetejére a tejszínhabot akár csokimázzal is helyettesíthetjük.
Nagyon ízletes édesség.
Recept forrása: Rozi Erdélyi Konyhája
Jó étvágyat kívánok hozzá!