TÚRÓS-MEGGYES SÜTI
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • Kavart tésztához: 45 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 2,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg ráma
  • 1 citrom reszelt héja
  • Piskótához: 4 tojás
  • 4 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • Töltelék: 0,5 kg tehéntúró
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 ek. cukor, 1 vaníliás cukor
  • Töltelék tetejére: 40-50 dkg magozott meggy
  • Szóráshoz: porcukor
  • Elkészítés: A túrós-meggyes süti kétféle tésztával, a túrós töltelékkel és a  hozzáadott  savanykás kimagozott meggyel készül. Elsőként a meggyet mossuk meg, majd magozzuk ki. S aztán tegyük félre. Majd a kavart tészta hozzávalóit kell összedolgozni. Ahhoz a rámát keverjük ki előbb habosra a cukorral, majd azt követve a 3 tojással.
    A tojásokat egyenként hozzáadva keverjük ki a rámával, hogy ne csapódjon ki. 
    Miután kikevertük, tegyük bele a sütőporral elkevert lisztet és lassanként hozzáadva a tejjel keverjük csomómentesre. 
    Ha ezzel is meg vagyunk, adjuk hozzá a reszelt citrom héjat is. 
    Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk bele a kikevert tésztát. 
    Ezt követően állítsuk össze a tölteléket.
    Ehhez keverjük össze a töltelék hozzávalóit,majd kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára. 
    Szórjuk meg bőven a megmosott és kimagozott meggyel és erre simítsuk rá a piskóta tésztát. ( Friss meggy helyett használhatunk befőttet vagy fagyasztott meggyet is. )
    A piskótához a tojásfehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojássárgáját. Azzal is habosítsuk össze és végül a sütőporos lisztet is forgassuk bele. 
    Előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük készre kb. 45-50 perc alatt. ( A sütési idő sütőtől függően változhat.)
    A megsült süteményt hagyjuk kihűlni és azt követően porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!