TÚRÓS-MEGGYES SÜTI
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
Kavart tésztához: 45 dkg liszt 1 sütőpor 2,5 dl tej 3 tojás 5 dkg cukor 10 dkg ráma 1 citrom reszelt héja Piskótához: 4 tojás 4 ek. cukor 4 ek. liszt 1/2 cs. sütőpor Töltelék: 0,5 kg tehéntúró 1 citrom reszelt héja 6 ek. cukor, 1 vaníliás cukor Töltelék tetejére: 40-50 dkg magozott meggy Szóráshoz: porcukor
Elkészítés: A túrós-meggyes süti kétféle tésztával, a túrós töltelékkel és a hozzáadott savanykás kimagozott meggyel készül. Elsőként a meggyet mossuk meg, majd magozzuk ki. S aztán tegyük félre. Majd a kavart tészta hozzávalóit kell összedolgozni. Ahhoz a rámát keverjük ki előbb habosra a cukorral, majd azt követve a 3 tojással.
A tojásokat egyenként hozzáadva keverjük ki a rámával, hogy ne csapódjon ki.
Miután kikevertük, tegyük bele a sütőporral elkevert lisztet és lassanként hozzáadva a tejjel keverjük csomómentesre.
Ha ezzel is meg vagyunk, adjuk hozzá a reszelt citrom héjat is.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítsuk bele a kikevert tésztát.
Ezt követően állítsuk össze a tölteléket.
Ehhez keverjük össze a töltelék hozzávalóit,majd kanalazzuk rá a tepsiben lévő tésztára.
Szórjuk meg bőven a megmosott és kimagozott meggyel és erre simítsuk rá a piskóta tésztát. ( Friss meggy helyett használhatunk befőttet vagy fagyasztott meggyet is. )
A piskótához a tojásfehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojássárgáját. Azzal is habosítsuk össze és végül a sütőporos lisztet is forgassuk bele.
Előmelegített sütőbe helyezzük be a tepsit és süssük készre kb. 45-50 perc alatt. ( A sütési idő sütőtől függően változhat.)
A megsült süteményt hagyjuk kihűlni és azt követően porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A megsült süteményt hagyjuk kihűlni és azt követően porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!