PAPRIKÁS KRUMPLI TOJÁSSAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
1-2 kg burgonya 1 fej hagyma 1 ek. zsír 2 kk. őrölt pirospaprika só 6-8 tojás
Elkészítés: A krumplit megpucoljuk és negyedekbe vágjuk. A hagymát felkockázzuk és a zsíron megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a paprikát és egy pici vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprika, mert akkor keserű lesz. Hozzáadjuk a krumplit, sót és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Puhára főzzük, közben meg-megkeverjük. ( Én krumplinyomóval átszoktam picit törni, amikor már majdnem készen van, mert így szeretjük. )
Ha készen van a krumpli, a tojásokat óvatosan beleütjük a krumpli tetejére és még 10-15 percig főzzük tovább, amíg a tojások keményre nem főlnek.
Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Ezt a paprikás krumpli változatot egy kollégámtól kaptam és nagyon ízlett a családomnak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha készen van a krumpli, a tojásokat óvatosan beleütjük a krumpli tetejére és még 10-15 percig főzzük tovább, amíg a tojások keményre nem főlnek.
Uborkasalátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
Ezt a paprikás krumpli változatot egy kollégámtól kaptam és nagyon ízlett a családomnak.
Jó étvágyat kívánok hozzá!