HAGYMÁS ROSTÉLYOS FLEKKEN FŰSZERREL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
1 kg sertéshús / comb vagy karaj / 4-5 nagy fej vöröshagyma 3-4 ek. liszt Flekken fűszerkeverék gyorspác hozzá kevés étolaj olaj a sütéshez
Elkészítés: A hagymás rostélyost én egy hétvégi ebédre sütöttem meg, de ha éppen vendégeket várunk, arra az alkalomra is elkészíthetjük. Általában sertés karajból szoktam sütni, az az egyik legjobb hús része a sertésnek. De sertés combból is készült már a konyhámban ez a fogás.
Ha elkészültünk, valamennyi megsült hús szeletet tegyünk tányérra, mellé a sült hagyma karikákat és valamilyen köretet is helyezzünk fel a tányérra.
Először a sertés húst mossuk meg és vágjuk le az esetleges kövéres részeket. Majd a húst szeleteljük fel és azután klopfoljuk ki enyhén.
Azt követően kissé sózzuk meg a kiklopfolt szeletek mindkét oldalát, de ne nagyon, mert a fűszerkeverék is tartalmaz sót.
Majd kenjük be szintén mindkét oldalát húsoknak a flekken fűszerrel, amit az előírás szerint étolajjal keverjünk össze.
Én nem szoktam az egész csomagot egyszerre felhasználni.
Most is csak 1 púpozott evőkanállal tettem egy kis tálkába és ahhoz 3 ek. olajat öntöttem hozzá.
Keverjük össze a fűszerrel az olajat és készítsük magunk elé a hús szeleteket.
Egy konyhai ecsettel ezután kenjük be a husikat.
Minden megkent hús szeletet fektessünk egy tányérba vagy tálcára.
Majd hagyjuk állni 15-20 percig.
A továbbiakban kevés, nem bő, zsiradékban süssük ki a hús szeleteket.
Tehát egy serpenyőben nem túl sok, kb. egy ujjnyi legyen a serpenyőben, zsiradékot felhevítünk és a hússzeleteket mindkét oldalukon piros ropogósra sütjük.
Tehát egy serpenyőben nem túl sok, kb. egy ujjnyi legyen a serpenyőben, zsiradékot felhevítünk és a hússzeleteket mindkét oldalukon piros ropogósra sütjük.
Egy papírtörlővel fedett tányérra szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen.
Arra ügyeljünk, hogy nagyon ne süssük túl a húst, mert akkor kiszárad.
Közben a hagymákat tisztítsuk meg a héjától és vágjuk karikákra.
A hagymaszeleteket egyenként karikáira, szálaira szedjük szét.
Miután kisütöttük a húsokat, ebben a zsiradékban süssük ki a hagyma karikákat is ropogósra.
A karikákat forgassuk meg egy kevés lisztben és egyszerre csak egy keveset, tegyünk bele az olajba.
Süssük addig, míg aranybarna nem lesz.
Viszont ha nagyon lesült az olaj, amiben a húsok sültek, abban az esetben érdemes másik olajat felmelegíteni, s abban kisütni a hagymát.
Mert ha túl sült az olaj, azaz kicsit égetett lett a hústól, akkor a hagyma is a végére égett ízű lesz, míg a hús persze nem lett az.
Miután szép pirosra sült az első adag hagyma, szedjük ki azt is papírtörlőre.
Majd tegyük az olajba a következő adag hagymát és azt is ugyanígy süssük meg.
Végezzük ezt mindaddig, míg tart a hagyma karika
Ha elkészültünk, valamennyi megsült hús szeletet tegyünk tányérra, mellé a sült hagyma karikákat és valamilyen köretet is helyezzünk fel a tányérra.
Ami lehet párolt rizs, sült krumpli, petrezselymes hordóburgonya vagy krumplipüré.
Bármilyen körettel is tálaljuk, nagyon ízletes fogás.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Jó étvágyat kívánok hozzá!