HAGYMÁS ROSTÉLYOS FLEKKEN FŰSZERREL
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 1 kg sertéshús / comb vagy karaj /
  • 4-5 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 ek. liszt
  • Flekken fűszerkeverék gyorspác
  • hozzá kevés étolaj
  • olaj a sütéshez
  • Elkészítés: A hagymás rostélyost én egy hétvégi ebédre sütöttem meg, de ha éppen vendégeket várunk, arra az alkalomra is elkészíthetjük. Általában sertés karajból szoktam sütni, az az egyik legjobb hús része a sertésnek. De sertés combból is készült már a konyhámban ez a fogás. 
    Először a sertés húst mossuk meg és vágjuk le az esetleges kövéres részeket. Majd a húst szeleteljük fel és azután klopfoljuk ki enyhén.
    Azt követően kissé sózzuk meg a kiklopfolt szeletek mindkét oldalát, de ne nagyon, mert a fűszerkeverék is tartalmaz sót.
    Majd kenjük be szintén mindkét oldalát húsoknak a flekken fűszerrel, amit az előírás szerint étolajjal keverjünk össze.  
    Én nem szoktam az egész csomagot egyszerre felhasználni. 
    Most is csak 1 púpozott evőkanállal tettem egy kis tálkába és ahhoz 3 ek. olajat öntöttem hozzá. 
    Keverjük össze a fűszerrel az olajat és készítsük magunk elé a hús szeleteket.
    Egy konyhai ecsettel ezután kenjük be a husikat.
    Minden megkent hús szeletet fektessünk egy tányérba vagy tálcára.
    Majd hagyjuk állni 15-20 percig. 
    A továbbiakban kevés, nem bő, zsiradékban süssük ki a hús szeleteket.
    Tehát egy serpenyőben nem túl sok, kb. egy ujjnyi legyen a serpenyőben,  zsiradékot felhevítünk és a hússzeleteket mindkét oldalukon piros ropogósra sütjük. 
    Egy papírtörlővel fedett tányérra szedjük ki, hogy a felesleges olaj lecsepeghessen.
    Arra ügyeljünk, hogy nagyon ne süssük túl a húst, mert akkor kiszárad.
    Közben a hagymákat tisztítsuk meg a héjától és vágjuk karikákra. 
    A hagymaszeleteket egyenként karikáira, szálaira szedjük szét. 
    Miután kisütöttük a húsokat, ebben a zsiradékban süssük ki a hagyma karikákat is ropogósra.
    A karikákat forgassuk meg egy kevés lisztben és egyszerre csak egy keveset, tegyünk bele az olajba.
    Süssük addig, míg aranybarna nem lesz.
    Viszont ha nagyon lesült az olaj, amiben a húsok sültek, abban az esetben érdemes másik olajat felmelegíteni, s abban kisütni a hagymát.
    Mert ha túl sült az olaj, azaz kicsit égetett lett a hústól, akkor a hagyma is a végére égett ízű lesz, míg a hús persze nem lett az.
    Miután szép pirosra sült az első adag hagyma, szedjük ki azt is papírtörlőre.
    Majd tegyük az olajba a következő adag hagymát és azt is ugyanígy süssük meg.
    Végezzük ezt mindaddig, míg tart a hagyma karika

    Ha elkészültünk, valamennyi megsült hús szeletet tegyünk tányérra, mellé a sült hagyma karikákat és valamilyen köretet is helyezzünk fel a tányérra.
    Ami lehet párolt rizs, sült krumpli,  petrezselymes hordóburgonya vagy krumplipüré. 
    Bármilyen körettel is tálaljuk, nagyon ízletes fogás.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!