TEJSZÍNES CSIRKEMELLCSÍKOK TÉSZTÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
1- 2 db csirkemellfilé 2 dl főzőtejszín 1 ek. zsír 1 fej vöröshagyma, 1 kk. őrölt pirospaprika ételízesítő só, őrölt bors 2 ek. liszt 50 dkg-os csavart tészta
Elkészítés: A csirkemellből készített ételek választéka szintén széles körű, akárcsak a sertés húsból főzötteké vagy sülteké. Most egy tejszínes csirkemellet készítettem ebédre. Ennek a fogásnak az összeállítása és a főzési ideje is viszonylag elég kis időt vesz igénybe, úgyhogy, ha kevés az időnk, erre ez a fogás remek választás.
A csirkemell filét ( 1-2-t, ki mennyi mennyiségből szeretné készíteni ) először tisztítsuk meg, azaz a nem oda illő darabokat ( kövéres, véres részekre gondolok ) vágjuk le, majd jól mossuk meg a csirke húst.
Azután vágjuk csíkokra.
A hagymát pucoljuk meg és vágjuk kis kockákra.
A felhevített zsíron vagy akár olajon, ha azt szívesebben használunk, üvegesre pirítjuk.
Meghintjük őrölt piros paprikával, s rögtön öntünk alá egy pici vizet, hogy ne keseredjen meg a paprika, majd hozzáadjuk a felcsíkozott csirke husit. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel.
Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje.
S készre pároljuk, főzzük.
A főzés során egyszer-kétszer keverjük át a húsos ételünket.
Közben a tésztát bő, sós - kevés olajat is hozzáadva - lobogó vízben kifőzzük. ( Aki kevesebb mennyiséget szeretne főzni a tésztából, abban az esetben 25 dkg-os kiszerelésű tésztát vásároljon csak, s azt készítse el. )
Közben a tésztát bő, sós - kevés olajat is hozzáadva - lobogó vízben kifőzzük. ( Aki kevesebb mennyiséget szeretne főzni a tésztából, abban az esetben 25 dkg-os kiszerelésű tésztát vásároljon csak, s azt készítse el. )
Leszűrjük a megfőlt tésztát és egy kevés olajjal meglocsolva átkeverjük.
Bármilyen pörköltekhez való tészta jó hozzá. Pl. copfocska tészta, szarvacska tészta, orsó tészta stb.
Ha a hús puhára főlt, a tejszínt simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele a csirkemell pörköltünket. Jól forraljuk ki, miután besűrűsödött a hús szaftja.
Ezzel el is készült a tejszínes csirkemell.
A tésztát dúsan megrakott tejszínes hússal és savanyúval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Bármilyen pörköltekhez való tészta jó hozzá. Pl. copfocska tészta, szarvacska tészta, orsó tészta stb.
Ha a hús puhára főlt, a tejszínt simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele a csirkemell pörköltünket. Jól forraljuk ki, miután besűrűsödött a hús szaftja.
Ezzel el is készült a tejszínes csirkemell.
A tésztát dúsan megrakott tejszínes hússal és savanyúval tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!