TEJSZÍNES CSIRKEMELLCSÍKOK TÉSZTÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1- 2 db csirkemellfilé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. zsír
  • 1 fej vöröshagyma, 1 kk. őrölt pirospaprika
  • ételízesítő
  • só, őrölt bors
  • 2 ek. liszt
  • 50 dkg-os csavart tészta
  • Elkészítés: A csirkemellből készített ételek választéka szintén széles körű, akárcsak a sertés húsból főzötteké vagy sülteké. Most egy tejszínes csirkemellet készítettem ebédre. Ennek a fogásnak az összeállítása és a főzési ideje is viszonylag elég kis időt vesz igénybe, úgyhogy, ha kevés az időnk, erre ez a fogás remek választás.
    A csirkemell filét ( 1-2-t, ki mennyi mennyiségből szeretné készíteni ) először tisztítsuk meg, azaz a nem oda illő darabokat ( kövéres, véres részekre gondolok ) vágjuk le, majd jól mossuk meg a csirke húst.
    Azután  vágjuk csíkokra.
    A hagymát pucoljuk meg és vágjuk kis kockákra.
    A felhevített zsíron vagy akár olajon, ha azt szívesebben használunk,  üvegesre pirítjuk. 
    Meghintjük őrölt piros paprikával, s rögtön öntünk alá egy pici vizet, hogy ne keseredjen meg a paprika, majd hozzáadjuk a felcsíkozott csirke husit. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk ételízesítővel. 
    Felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. 
    S készre pároljuk, főzzük.
    A főzés során egyszer-kétszer keverjük át a húsos ételünket.
    Közben a tésztát bő, sós -  kevés olajat is hozzáadva - lobogó vízben kifőzzük. ( Aki kevesebb mennyiséget szeretne főzni a tésztából, abban az esetben 25 dkg-os kiszerelésű tésztát vásároljon csak, s azt készítse el. ) 
    Leszűrjük a megfőlt tésztát és egy kevés olajjal meglocsolva átkeverjük.
    Bármilyen pörköltekhez való tészta jó hozzá. Pl. copfocska tészta, szarvacska tészta, orsó tészta stb.
    Ha a hús puhára főlt, a tejszínt simára keverjük a liszttel és besűrítjük vele a csirkemell pörköltünket. Jól forraljuk ki, miután besűrűsödött a hús szaftja.
    Ezzel el is készült a tejszínes csirkemell.
    A tésztát dúsan megrakott tejszínes hússal és savanyúval tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!