Fűszeres sült hús


MEGAPORT webkereső portál
Linkkatalógus
Linkelő linkkatalógus
Csirkemáj baconszalonnába burkolva
Égetett cukor
Egyszerű     Gyors     Karácsony     
Hozzávalók:
  • 1/2 kristálycukor
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • zsiradék


  • Elkészítés: Ezt a cukorkát még anyukámtól tanultam, gyerekkoromban sokat készített nekem és a testvéremnek. De az elmondásaiból tudom, hogy a nagymamám is gyakran készítette nekik és ő tőle tanulta.



    A diót először vágjuk fel durvára és tegyük félre, mert azután már nem lesz időnk darabolni. A cukrot egy nagyobb falú serpenyőben vagy kisebb lábasban - hogy miért ilyenben, a végén még visszatérek erre - addig kevergetjük, amíg az fel nem olvad és megkaramellizáljuk. Majd belekeverjük gyorsan a 10 dkg durvára vágott diót, egyet forraljuk és lehúzzuk a tűzről. Egy olvasztott zsírral megkent, amit szintén az elején kikészítettünk - gondolom olaj is jó, de én csak úgy készítettem, ahogy anyukám, tehát zsírral - gáztepsire vagy lapos tányérra öntjük és ha kicsit hűl, a fakanál segítségével henger alakúra formázzuk.
    Amikor már kezd jobban megdermedni, de még nem kőkemény, késsel daraboljuk fel és hagyjuk teljesen megszilárdulni.



    Ez a házilag készített édesség nagyon finom, megunhatatlan csemege. Addig esszük, amíg van belőle.

    Említettem, hogy magasabb falú vagy kisebb lábasban olvasszuk fel a cukrot. Igen, ezt azért írtam, mert a lábasba vagy serpenyőbe ha öntünk tejet és azt felforraljuk - utána ízesíthetjük cukorral ízlésünknek megfelelően - finom karamellás tejet készíthetünk.







    Jó étvágyat kívánok hozzá!



    Tetszik Jelentkezzen be!
    Ezekhez a funkciókhoz be kell jelentkeznie!
    Hozzászólok Jelentkezzen be!






    Krumplis-mákos rétes
    Krumplis tészta
    Erzsike konyhája