BORSÓ FŐZELÉK
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 1/2 kg borsó ( friss vagy üveges vagy fagyasztott )
  • petrezselyemzöld
  • só ízlés szerint
  • pici cukor
  • 2-3 ek. liszt
  • 1 nagyobb ek. zsír
  • aki szereti, pirospaprika
  • tej ( kb. 1/2 liter )
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A borsót ízlés szerinti mennyiségű sóval, kevés összeaprított petrezselyemzölddel - de ha ez éppen nincs, nem baj, enélkül is finom lesz a főzelék - és annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főlni. Ha már megpuhult a borsó, rántást készítünk. A zsíron megpirítjuk a lisztet, levesszük a tűzről, megszórjuk piros paprikával, de aki szívesebben készítené anélkül, úgy is elkészítheti és felöntve tejjel, csomómentesre keverve besűrítjük vele a főzeléket. Mind a tej, mind a rántásnak való liszt mennyisége függ attól, ki mennyi főzeléket szeretne készíteni.
    Ha kiforraltuk a főzeléket, ízesítsük 1-2 tk. cukorral.
    Valamilyen feltéttel kínálva szervírozzuk.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!