BÁRÁNYSÜLT KRUMPLI ÉS HAGYMAÁGYON
ÜNNEPI | HÚSVÉT
HOZZÁVALÓK
  • 1-2 csontos báránylapocka ( első comb )
  • 8-10 kisebb hagyma
  • 1/2 kg apró burgonya
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 ek. zsír
  • Fűszerek: só
  • őrölt bors
  • oregánó
  • majoránna

  • Elkészítés: Én a saját tapasztalatomból tudom, hogy ha nem mindennapi ételről van szó, igazán nem is gondolunk arra, hogy esetleg néha-néha beiktassunk ilyen ételeket az étlapunkba. De rájöttem, hogy ritkán ugyan, de érdemes kipróbálni az újdonságokat is és a család elé tenni ebédre vagy vacsorára, s  ezzel nemcsak nekik, de saját magunknak is örömet szerzünk vele. Így tettem ezzel a báránysülttel is.
    Elkészítés:
    A húst megtisztítjuk a zsiradéktól, faggyútól, megmossuk és befűszerezzük a megadott fűszerekkel. A burgonyát, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk és mindent egészben hagyunk. A húst a zsíron mindkét oldalán serpenyőben hirtelen átpirítjuk, 1-2 perc alatt megkapatjuk. Kivesszük a serpenyőből és ezt a zsiradékot beleöntjük a tepsibe- ha kell, még picit adhatunk mellé- középre helyezzük a húst és mellé körbe rakjuk a krumplit, a hagymát és fokhagymát. Alá öntjük a bort, betakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 1 órát sütjük. Levesszük a fóliát, alá öntünk 1-1,5 dl vizet, ami összekeveredik a sült zsiradékkal, ezzel kanál segítségével meglocsoljuk a húst és visszatesszük a sütőbe. Addig sütjük még tovább, míg a husi kicsit át nem pirul.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!