MAZSOLÁS RIZS
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI

HOZZÁVALÓK
  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • 1-2 kk. éteízesítő
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kisebb kanál zsír

  • Elkészítés:


    A rizst megmossuk, szűrőn lecsepegtetjük és a zsiradékon üvegesre hevítjük. Közben meg-megkeverjük. Sózzuk ízlés szerint és hozzáadjuk az ételízesítőt. Felöntjük vízzel, hagyjuk kicsit forrni, majd ezután takarék lángon és ha van lángelosztónk, még azt is tegyük a lábas alá, addig főzzük, amíg a rizs magába nem szívja a vizet és megpuhul.
    Ilyenkor viszont már nem szabad kevergetni a rizst, akkor amikor még csak forr, megkeverhetjük, de azt követően ne.
    Fontos: A rizshez minden esetben annyi vizet adjunk, hogy a rizs kétszerese legyen.1 pohár rizshez 2 pohár víz. Így nem lesz mancsos a rizs.
    Legalábbis én így tanultam és nekem be is vált ez a módszer.
    Ha megfőtt a rizs, még melegében keverjük el a mazsolával. Bármilyen húsételhez kitűnő köretként kínálható.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!


    erzsike
    2013-10-21
    Kedves Annamari! Legközelebb kipróbálom én is úgy, elkészíteni a mazsis rizst, ahogy te. Azaz előfőzve adod a rizshez a mazsolát. De gondolom nem kell sokáig főzni, hamar megpuhul? Üdvözlettel: Erzsike
    Annamari
    2013-10-11
    Erzsike én is hasonlóan készítem,csak a mazsolát előfőzöm őrölt borsos vízben,