FASÍROZOTT
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 40-50 dkg darált sertéshús
  • 2 egész tojás
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 zsemle
  • só, őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • ételízesítő
  • zsemlemorzsa
  • zsiradék a sütéshez

  • Elkészítés: A zsemléket vízbe áztatjuk, kicsavarjuk és a darált húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tojásokat, ízlés szerint fűszerezzük. Ha hígnak találnánk, 1-2 ek. zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk, s beleadjuk a húsos masszába. Alaposan összedolgozzuk, golyókat formálunk belőle, zsemlemorzsába meghempergetjük és bő,forró zsiradékban pirosra kisütjük.


    Főzelékek mellé kitűnő feltét, de önmagában akár salátával, akár burgonyás körettel is fogyasztható.





    Jó étvágyat kívánok hozzá!