VENDÉGVÁRÓ FALATOK
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 3 egész tojás
  • 1/2 dl étolaj
  • 3-4 púp ek. tejföl
  • 1/2 tk. só
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 15 dkg gépsonka
  • 1 piros húsú paprika ( pritamin vagy kápia paprika )
  • 1 fehér húsú paprika (TV paprika )
  • 10 dkg reszelt sajt
  • sütőpapír
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: Ez az egyszerű fogás igen gyorsan összeállítható, nincs más teendőnk, csak összekeverni a hozzávalókat - persze a sonkát és paprikát össze kell vágni, a sajtot le kell reszelni - de mindezek pillanatok elkészíthetőek. Én hús mellé és mártás mellé kínáltam, de önálló fogásként is szervírozható, pl. ha hirtelen vendégek jelentkeznek be. Szerintem príma kis vendégváró falatok.
    A paprikákat és a gépsonkát először vágjuk fel kis kockákra és a sajtot reszeljük le.
    Ezután a 3 egész tojást keverjük ki kézi habverővel az olajjal és adjuk hozzá a tejfölt. Én 3 ek. mennyiséget adtam hozzá, de ha hígabb, 4  is adható.
    Adjuk hozzá a sót, a lisztet és a sütőport, s jól keverjük össze.
    Közben a sütőnket melegítsük elő. Ha villany sütőnk van, 180 fokra, alsó-felső sütésre, ha gázos, normál sütési funkcióra állítsuk be. 
    Miután ezzel megvagyunk, egy fakanállal keverjük el a masszában a felkockázott paprikákat és gépsonkát.
    Végül a reszelt sajtot is dolgozzuk el benne.
    Egy kisebb méretű tepsit, pl. egy lasagne tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a sonkás, paprikás keveréket.
    Helyezzük be az előmelegített sütőbe és süssük készre 35-40 percig.
    A sütés ideje sütőtől függ. 
    Tehát 30-35 perc elteltével végezzünk tűpróbát, azaz egy kis késsel több helyen szúrjunk bele a tésztába és ha már nem ragad rá a tészta, akkor jó is a finomság.
    Nekem több, mint 35 percre volt szükség, ahhoz, hogy készre süljön ez a vendégváró falat.
    Természetesen ez a könnyű étel elkészíthető őzgerinc formában is és hosszú kalácssütő formában is. 
    Hagyjuk hűlni, ha elkészült és azután szépen fel lehet szeletelni a finom, könnyű fogásunkat.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!