SZÜLINAPI TORTA
ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 6 tojás
  • 6ek. cukor
  • 6 púpozott ek. liszt
  • 1 sütőpor
  • Krém: 5 dl tej
  • 3 púpozott ek liszt
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • Teteje: fondant
  • Elkészítés: Ezt a tortát anyukám születésnapjára készítettem. Azt szerettem volna, hogy egyszerű, ne figurás, de mutatós legyen.
    Piskóta tészta: A 6 tojásfehérjét 6 ek. cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a 6 púpozott ek. lisztet és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Kihűlés után 3 lapba vágjuk fel a piskótát.


    Krém: A tejben sűrűre főzzük a lisztet és kihűtjük. A rámát kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd beledolgozzuk a kihűlt besamellbe.
    Összeállítás:
    A krémmel megkenjük a lapokat, vékonyan körben is és a tetejét is megkenjük a tortánknak. 1-2 ek. mennyiséget félre teszünk a díszítéshez.
    Teteje: A tortát bevonjuk a kinyújtott fondanttal és virágokat készítünk díszítésként. A tortát körben habkinyomóval megdíszítjük a krémmel.


    Fondant készítés: lásd fondant címszó alatt.
    Virágkészítés: lásd a virágmintás torta címszó alatt.


    Jó étvágyat kívánok hozzá!