VIRSLIS PAPUCS
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1cs. friss leveles tészta
  • 4-6 db juhbeles ( frankfurti ) virsli
  • 1 tojás
  • sütőpapír
  • kechup
  • Elkészítés: Ezt a gyors és egyben laktató nasit akkor készítettem, amikor szülinapoztunk a gyerekeimmel és azok párjaikkal. Persze előtte volt ebéd és torta, de az azt követő beszélgetésre, viccelődésre, egy pohár bor mellé egy ilyen kis rágcsálni való jól jött. Az elkészítése roppant egyszerű. Én kész, friss leveles tésztát vásároltam hozzá. De jó hozzá a fagyasztott is, de persze azt előtte ki kell olvasztani. Viszont én jobban szeretem a frissen vásároltat, mert azt csak kitekerem a csomagolásából és már használhatjuk is fel arra a célra, amire szeretnénk.
    Szóval a leveles tésztát kitekerjük a csomagolásból és felvágjuk vagy késsel vagy derelye vágóval kockákra.
    Azután a virsliket akkora darabokra  és annyi felé vágjuk, amennyi tészta kockánk van, s hogy szépen el is férjen egy kockában. 
    Úgyhogy a virslik száma attól függ, mennyit szeretnénk készíteni ( én két leveles tésztát készítettem el így, s ahhoz a megadott virslinek a dupláját számoltam ).
    Azt követően a virsli darabokat ráfektetjük a tésztácskáink közepére és egymásra hajtjuk a tésztának két szemben lévő sarkát. 
    Az ujjunkat bevizezve picit benedvesítjük a felhajtott tészta alsó felét, majd erre fektetjük rá a másik felhajtott tészta sarkát. Kicsit rányomjuk és ezáltal nem ( mind ) fog szétnyílni sütéskor a tészta a virslik fölött. Persze egy-kettőnél ez mégis előfordulhat. 
    De ez a szépséghiba megesik és bele is fér, de azt gyorsan, még a legelején hammm...bekapjuk.
    Ha mindegyikkel megvagyunk - amit úgy érdemes csinálni, hogy a kezünk ügyébe tesszük a tepsit, amire helyezzünk rá egy sütőpapírt és minden készre felhajtott virslis papucsot tegyünk egyből oda - így az egy tojást villával verjük kicsit fel.
     Majd egy ecsettel kenjük le a leveles tésztáink tetejét a tojással. Előmelegített sütőben süssük meg szép aranybarnára, azaz 15-20 alatt. 
    Nekem 20 percig sült, de ez sütőtől függhet.
    Mellé kechupot kínálhatunk a vendégeinknek.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!
    erzsike
    2018-04-21
    Kedves Andrea! Nagyon köszönöm kedves, dícsérő szavaidat! Én is mostanában szoktam ilyen gyorsan elkészíthető, de fincsi ételeket, édességeket készíteni, mert ebben a rohanó világban sokszor tényleg kevés a szabad idő. Régebben sokkal bonyolultabb, sok időt igénylő ételeket varázsoltam az asztalra - persze ez azért nem veszett el - csak ma már időhiányában sokkal rövidebb időm jut a főzésre és sütésre, így a gyors, de finom ételek gyakrabban kerülnek a repertoárra. Amit írtál a besameles zöldséges pitéről, nekem is nagyon tetszik. Ki is fogom próbálni. Én is köszönöm az ötletet! Üdvözlettel: Erzsike
    Lupercalia
    2018-04-20
    Kedves Erzsike! Nagyon szeretem az egyszerű és gyors sós finomságokat, úgyhogy ezt a szuper ötletet el is mentettem. Van, hogy nálunk az ebéd ilyen tésztába töltött besameles párolt zöldség sajttal. A sajt megolvad, a zöldség összesül, és készen is van a zöldséges pite, vagy leveles tésztás süti. Párom is imádja. Gyerekeid nagyon szerencsések, hogy ilyen anyukájuk van. Üdvözöllek: Andrea