SAJTOS RÚD VILLÁMGYORSAN
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 vagy 2 csomag friss leveles tészta ( boltban kapható )
  • 20-25 dkg reszelt trapista sajt
  • 1 tojás
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: Biztosan mindenki járt már úgy, hogy nem maradt ideje a sütésre, de hirtelen mégis csak valamilyen gyors sütit össze szeretett volna dobni, mert pl. vendégeket várt vagy már váratlanul meg is jöttek. Hát legutóbb én is így jártam. Egy szülinapot készültünk megünnepelni, de annyira zsúfolt volt az aznapi időbeosztásom, hogy semmiképpen sem maradt időm sütögetni, és a férjem az édes süti mellé ( ami már megvolt oldva ), sós sütit szeretett volna. Így gondoltam, megoldom egy villámgyors sós ropogtatni valóval.
    Az üzletben vásároltam 2 csomag friss leveles ( nem fagyasztott ) tésztát.
    Ide haza pedig volt trapista sajtom, amit lereszeltem.
    Azután a tésztát kibontottam a csomagolásból, majd csak egyszerűen kitekertem a sütőpapírral együtt.
    A sütőpapíron, amin rajta feküdt a leveles tészta, dolgoztam tovább.
    Közben előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
    A friss leveles tésztát derelyevágóval felvágtam. A nekünk tetszőleges méretekre lehet felvágni.
    Azután az 1 tojást villával kis tálkában kissé felvertem, majd egy ecsettel lekentem a tészta tetejét.
    A csomagoláson az a leírás szerepel, hogy vizezzük meg a tészta tetejét, de mivel tojás került rá, így az természetesen elmaradt.
    Azt követően megszórtam a tészta rudacskák tetejét reszelt sajttal.
    Pici sóval is meghintettem és a sütőpapírral együtt átemeltem a gáztepsire.
    A másik adag leveles tésztával is így jártam el.
    Ha van légkeveréses funkció a sütőnkön, akkor mindkét tepsit behelyezhetjük egyszerre a sütőbe, de persze ha nincs, külön-külön süssük meg. 
    A sütési idő kb. 15-20 perc.
    De minden esetben vegyük figyelembe a saját sütőnket, hiszen már biztosan mindenki kitapasztalta, hogy mennyi idő kell egy sütinek a sütőjébe.
    Ennek a gyors rágcsának nem kell sok idő, nálam nem egészen 20 perc kellett ahhoz, hogy kicsit piroskás, aranybarna legyen a ropogtatni való.
    Szerintem időhiány esetében ez remek választás, az előkészület sem igényel 10 percnél többet és a végén - ugyan nem olyan a sós rudacska, mint amikor gyúrt tésztából készítjük - egy jó ízű sós édességet kapunk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!
    erzsike
    2018-04-20
    Kedves Andrea! Köszönöm szépen az ünnepi köszöntést! Sajnos az ünnepek előtt és közvetlen utána sem tudtam a gép elé ülni, mert valami gond volt a géppel, de mára már megjavították. Most teszek fel pár receptet. De most is, mint az előzőeknél, csak az utolsó lesz látható a főcímnél. Jó nézelődést s további szép tavaszi napokat kívánok! Üdvözlettel: Erzsike
    Lupercalia
    2018-03-29
    Kedves Erzsike! Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked! Üdvözöllek: Andrea