KINDER BUENO TORTA STAR-WARS FIGURÁKKAL
KIADÓS | SZÜLETÉSNAP | KREATÍV
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 2x6 tojásfehérje
  • 2x6 ek. kristálycukor
  • 2x2 nagy ek. liszt
  • 2x1/2 cs. sütőpor
  • 2x2 ek. zsemlemorzsa
  • 2x1 ek. olaj
  • 2x7,5 dkg mogyoró
  • Krém: 2x7dl tej
  • 2x6 tojássárgája
  • 2x3 cs. vaníliás pudingpor
  • 2x25 dkg kristálycukor
  • 2x5 dkg tejcsokoládé
  • 2x25 dkg ráma
  • 2x1/2 üveg mogyorókrém
  • 2x10 dkg háztartási keksz
  • külön kb. 2 dl tej
  • Bevonat: fondant
  • Díszítés: star-wars figurák
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: A Kinder bueno sütit már régebben készítettem, az tejszínhabbal készítendő. De ez a torta nem lett tejszínhabos, mivel fondanttal szerettem volna burkolni. Az alap receptet a Receptneked.hu oldalon is megnéztem, de a végén maradtam az általam ismert receptnél, ami nem sokban tér el a Receptneked.hu oldalon található recepttől. A torta nálam dupla tésztával és dupla krémmel készült, pontosan azért mert a tejszínhab, ami megemelte volna a tortát, itt elmaradt. A torta oldala égboltot jelképez, rajta csillagokkal és bolygókkal és a tetején a star-wars filmből ismert egy-két szereplőt jelenítettem meg. A torta egyébként szülinapra készült, igaz nem gyereknek, hanem felnőtt férfinak, a fiamnak. Ugyanis a párjával együtt szeretik a star-wars-os filmeket, így gondoltam, hogy egy ilyen tortával lepem meg.
    Hát sikerült is a meglepi, mert más meg star-wars-os dísztasakban adta át az ajándékát, és még más ajándék is kapcsolódott ehhez a filmhez.
    A tortán található figurákat, a Yoda-t, a Csubakka-t, az Artu-t, s a Darth Vader-t is én magam készítettem szabad kézzel. Hát nem tökéletesek, de szerintem annyira nem is lettek rosszak.
    Az az igazság, hogy először venni akartam ilyen figurákat, de nem találtam. Egyedül a Leilát és a Darth Vader-t leltem meg két cukrászdában, de olyan nekem nem tetszőek voltak, hogy inkább vállalkoztam rá én magam.
    Maga a torta elkészítése nem nehéz, csupán a torta tésztáját és a krémjét is duplán kell összeállítani.
    Én nem szeretem egyben összedolgozni és szemre szétválasztani, hanem külön-külön teszem ezt.
    Ha valakinek olyan sütője van, amin van légkeveréses funkció, az jó, mert egyszerre a két tésztát be tudjuk tenni a sütőbe. Ha nincs, akkor viszont egyesével kell megsütni a tésztákat. 
    Nekem ilyen sütőm van, így egyszerre sült meg mindkét tészta.
    A két tészta elkészítése között nem sok idő telik el, úgyhogy nem kell azon aggódnunk, hogy összeesik majd az egyik, míg készül a másik.
    A sütőt közben melegítsük elő 160 fokra. S amikor már meleg, állítsuk légkeveréses funkcióra.
    A 6 tojásfehérjét verjük fel habbá és menet közben adjuk hozzá  a 6 ek. cukrot. Azzal is verjük fel. Azután már ne használjuk a robotgépet, csak fakanállal dolgozzunk.
    Adjuk a habhoz a zsemlemorzsát, az olajat, a lisztet a sütőporral együtt és óvatosan keverjük össze. Ennyi volna a tészta. 
    Akinek van két egyforma tortaformája, abban is süthető, de mivel nekem nincs egyforma, így két gáztepsit kibéleltem sütőpapírral, ráhelyeztem a tortaformát az alja nélkül és beleöntöttem a habos tésztát.
    Majd felemeltem a formát.
    A másik tésztát is összeállítottam és azt is ugyanígy helyeztem rá a tepsire.
    Azután szépen elsimítottam körben a habot. 
    A mogyorót, ami majd most kerül a tetejére, érdemes még a tésztának az elkészítése előtt késsel kicsit felaprítani.
    Megpirítani külön nem kell, ugyanis meg fog pirulni a torta tetején.
    Én egy egész csomag, 170 grammos, azaz 17 dkg sótlan mogyorót vettem, valamennyit be is majszoltam belőle, így már rögtön meg lett a 15 dkg, s elfelezve tettem a hab tetejére.
    Miután megszórtuk mindkét tésztánkat fele-fele arányban a mogyoróval, tehetjük is be a sütőbe mindkét tepsinket.
    De mint az elején is említettem, akinek nem légkeveréses a sütője, az csak egyet süssön, szárítson meg és csak azután fogjon neki a másik tésztának.
    A sütési idő 1 óra. Ugyanis ezen a hőfokon inkább szárítjuk a tésztát, mert ha nagyobb hőfokon történne a sütés, akkor sajnos megégne a sütink. De nekünk az a célunk, hogy száradjon, így olyan lesz, mint a habcsók.
    Miután megsültek, megszáradtak a habcsókos tésztáink, még forrón kenjük meg az egyiket 1/2 üveg mogyorókrémmel, majd a másik tésztát szintén kenjük meg a másik 1/2 üveg mogyoró krémmel.
    Azt még megszeretném említeni, hogy ha nem formában sütitek, hanem tepsin, mint én, akkor ne lepődjetek meg, hogy kissé elterül a tészta. 
    Ugyanis a meleg hő hatására, mivel nincs ami tartsa, kissé " szétfolyik " a tészta. De ez nem nagy eltérés, attól mintha formában sülne.
    Viszont ha az egyik nagyobb, mint a másik, akkor természetesen a kisebbhez igazítva, vágjunk le körben a nagyobb tésztából, hogy egyforma méretűek legyenek.
    Amíg hűlnek a tésztáink, készítsük el a krémeket. Én azt javaslom, egyszerre  készítsük el a két adag krémet.
    A 6 cs. pudingport keverjük össze a 12 tojássárgájával és az 50 dkg cukorral, majd a 2x7 dl tejjel csomómentesre kikeverve, főzzük fel sűrűre.
    Majd amikor besűrítettük, felezzük el a krémet és az egyik felébe tördeljünk bele egy tábla tejcsokoládét, azaz 10 dkg-t.
    Kevergessük addig, míg a csoki el nem olvad a forró pudingban.
    Azután hűtsük ki a pudingot, de ne teljesen, csak annyira, hogy már éppen hogy langyos, s így keverjünk el mindkét pudingban 25-25 dkg rámát. Azaz egy kocka ráma  kerüljön a vaníliás pudingba, s a másik fele a tejcsokis pudingba.
    ( Természetesen, akinek úgy szimpatikusabb, két részletben  is elkészítheti a dupla adag krémet. Csak akkor egy adag krém felezésénél figyelembe kell venni az egy rámának a felezését is. )
    Azután az egyik, már kihűlt mogyorókrémes hablapra simítsuk rá a vaníliás krém felét.
    Majd ezt a krémet rakjuk ki a háztartási keksz felével, amiket egyenként egy pillanatra mártsunk meg tejben.
    Ha kiraktuk a vaníliás krémet keksszel, akkor erre simítsuk rá a csokis krém felét. Erre megint csak keksz kerüljön, amiket szintén mártsunk meg tejben.
    A kirakott kekszekre ezután simítsuk rá a vaníliás krém másik felét.
    A vaníliás krém tetejére tesszük majd rá a másik mogyorókrémes hablapot, de olyan formában helyezzük rá, hogy a mogyorókrém legyen belül, azaz az kerüljön rá a vaníliás krémre.
    Így a torta teteje sima lesz, ez a fele a tésztánk alja.
    Maradt még fél adag csokis krémünk, s ebből vegyünk el kb. 3 kanálnyit, azzal kenjük meg körben a torta oldalát. Ha kevesebb került rá, a többit adjuk a megmaradt krémhez, de ha még igényelt egy kis krémet, tegyünk hozzá. A többi megmaradt, nagyobb hányadú krémet pedig simítsuk rá a torta tetejére.
    Ezután tegyük addig hűtőbe a tortát, amíg kinyújtjuk az előre elkészített fondantunkat. ( A leírását megtalálhatjátok a fondant címszó alatt. )
    Amikor kinyújtottuk a fondantot, vegyük ki a hűtőből a tortát.
    Helyezzük az asztalra vagy gyúrótáblára - én mindég egy műanyag terítőt használok erre a célra, csakis erre a célra van használva és azon dolgozom, amikor tortát készítek, fondantozom.
    Ha bevontuk vele a tortát, szépen simítgassuk el. 
    Utána egy kevés fondantot színezzünk meg kék ételfestékkel és nyújtsunk ki egy szélesebb csíkot. Mérjük le a torta körméretét és szabjuk le ezt a méretet. 
    Ehető ragasztóval, vagy csak egyszerűen vízzel egy ecset segítségével ragasszuk fel körben a tortára.
    Fekete festékkel - amit szintén cukrásznagykerben tudtam beszerezni - itt-ott fessünk meg a kék szegélyen, csíkon, vagyis az égbolton,  hogy ezáltal is jobban jelezhető legyen az égbolt.
    Majd fehér fondantból vágjunk ki csillagokat és köröket. 
    A csillagokat ragasszuk fel, azzal már más teendő nincsen. De a köröket miután felragasztottuk, készítsünk nekik köréjük ívet, így mutatva, hogy bolygókkal is színesítjük a tortát.
    Ezt nagyon könnyű elkészíteni. A fehér fondantból sodorjunk egy vékony csíkot és a kör köré ragasszuk fel, ahogy a tortán is látszik. 
    Majd a fehér fondantból csináljunk még kis pöttyöket, kisebbet-nagyobbat, ezek jelképezik az aprócska csillagokat.
    Azután az alap fondantból, ami kicsit barnásabb, bézsebb  színű, formáljunk egy-két golyót és azon középen csináljunk egy-egy kis mélyedést.
    Azt vízzel ragasszuk a torta felületére. Egy kevés fondantot színezzünk meg kakaóporral, nem kell sok belőle. Kb. két diónyi nagyságú fondanthoz adjunk 1 fél kávés kanál kakaóport. Gyúrjuk össze, de csak annyira, hogy márványos maradjon. Ezt helyezzük rá a bemélyedt gömbökre, ezek mutatják azt, hogy ezek kis vulkánok, kráterek a bolygó felszínén.
    Majd helyezzük a torta tetejére aYoda-t, azt vízzel ragasszuk hozzá a fondanthoz, az Artu-t szintén. 
    Viszont a Darth Vader és Csubakka lábaihoz fogpiszkálót tettem, hogy stabilak maradjanak, így azokat csak be kell szúrni a tortába.
    Másnapig hagyjuk hűtőben a tortát, hogy az ízek összeérjenek és a krémek is összedermedjenek. De ha a reggeli órákban készítjük, legalább estig érdemes hűtőben pihentetni.
    Természetesen nemcsak ezekkel a figurákkal lehet elkészíteni ezt a tortát.
    Lehet bármilyen díszítés a tetején.
    De érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.
    Legközelebb leírom a figuráknak az elkészítését, ahogyan én készítettem.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!