VIRSLIS EGYTÁLÉTEL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1/2 kg virsli
  • 1-2 szelet trapista sajt
  • pici só, pici ételízesítő
  • pici őrölt fekete bors
  • 1 nagy tejföl
  • 6 egész tojás
  • pici sütőmargarin a sütőtál kikenéséhez
  • ALL IN -30% MINDENREElkészítés: Virsliket kissé bevagdossuk oly módon, hogy mindkét végén pár centit hagyunk egyben, középen pedig bevágjuk, de nem vágjuk az aljáig. Gyakorlatilag egy hosszú zsebet vágunk a visrlin. A sajtot felcsíkozzuk olyan szélesen és hosszan, amekkora a virslizseb. Ide beledugjuk a sajtot. A tepsit vagy hőálló edényünket kikenjük rámával és sorban elterítjük a virslit. A tojásokat villával felverjük, ízesítjük kevés sóval, ételízesítővel, őrölt borssal és hozzákeverjük a tejfölt. Alaposan eldolgozzuk és ezt a tejfölös masszát ráöntjük a virslire. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tetején a tojásos massza megszilárdul. kb. 20-25 perc.



    Virslis egytálétel-II: A virslit úgy is készíthetjük, hogy miután beletettük a zsebbe a sajtot, baconszalonnába tekerjük. A további elkészítési mód ugyanaz, mint az előzőnél. Fokozhatjuk még azzal is, hogy a tejfölös massza tetejére reszelt sajtot szórunk és így sütjük meg.



    Úgy is készítettem már, hogy trapista sajt helyett lapka sajtot( szeletelt toast sajt ) használtam nemcsak bele a virslibe, hanem a tejfölös massza alá, a virslik tetejére.



    Virslis egytálétel-III: A virslikbe sajtot helyezünk és betekerjük baconszalonnába és egy hőálló edényben sorban lerakjuk. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogóssá nem válik.



    Mindegyik változat nagyon ízletes, bármilyen körettel tálalható.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!