BANÁNOS SÜTEMÉNY
GYORS | EGYSZERŰ | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tészta: 25 dkg ráma
  • 20 dkg kristály cukor
  • 4 egész tojás
  • 3 banán
  • 40 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 10 dkg tortadara
  • Krém: 2 cs. csokoládés pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 Milka tejcsokoládé
  • 25 dkg ráma
  • 20 dkg kristály cukor
  • 1 kk. rumaroma
  • Teteje: 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • Díszítés: cukorgyöngy

  • Elkészítés: Az oldalon már található banános sütemény, de nemrégiben találtam ezt az egyszerű süteményt a receptneked oldalán. Tulajdonképpen  eredetileg krém nélkül és más csokoládé bevonattal volt megadva a recept, így én kicsit változtattam rajta. Annyiban csak, hogy krémet is készítettem hozzá, igaz a képen majd kevesebb krémmel lesz látható, mivel 2 ilyen sütit sütöttem, de csak egy adag krémet. Ezért azt elfeleztem. Azóta persze készült újra ilyen süti, egy adag krémmel és valóban el is bír annyi krémet.
    A tetején lévő csokikrémet is máshogyan készítettem el, ugyanis csoki ganache-t csináltam rá.
    De az alap sütemény ugyanaz, ami nagyon finom.
    Először a szobahőmérsékletű rámát keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá az egész tojásokat.
    Ha ezzel megvagyunk,  a banánokat egy villával nyomkodjuk össze és keverjük bele a rámás alapba.
    Majd keverjük hozzá a sütőporral elvegyített lisztet.
    Végül a csokoládés tortadarát.
    Én a tortadarából  1 csomaggal  vásároltam és csak itthon vettem észre, hogy az nincs 10 dkg, csak 7 dkg. 
    Így csak ennyit adtam hozzá.
    Úgyhogy ha ti is esetleg így járnátok, nem nagy baj, nem ront az élvezeti értéken.
    Amikor összedolgoztunk mindent, egy normál tepsit béleljünk ki sütőpapírral és simítsuk bele a banános masszát.
    Majd előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt süssük készre. Tűpróbát végezzünk. 
    Miután kihűlt a sütink, akár így önmagában is felszeletelhető, de készíthetünk hozzá krémet is.
    Ahhoz a pudingporokat keverjük el a tejjel és főzzük sűrűre. Amikor lehúztuk már a tűzről, még meleg állapotában keverjük, tördeljük bele  a tejcsokit. Addig kevergessük, amíg el nem olvad a csokoládé. Ezután hűtsük ki, s ezalatt keverjük ki a rámát a cukorral.
    Adjuk hozzá a rumaromát és végül dolgozzuk bele a kihűlt pudingba. A kész krémet kenjük rá a süti tetejére, de akinek úgy szimpatikusabb, a banános tésztát ketté is vághatja.
    A tetejére készítsük el a csokimázat.Vízgőz fölött olvasszuk fel a kockákra tördelt csokit és amikor már majdnem teljesen elolvadt, adjuk hozzá a folyékony tejszínhabot és azzal együtt olvasszuk fel teljesen a csokit.
    Simítsuk a krémet a süti tetejére. Jó pár órát hagyjuk állni hidegen - csak a krém miatt, mert ha az nincs, nagyon hamar szeletelhető - és azután tetszőlegesen szeleteljük fel.
    A csokimáz tetejét akár díszíthetjük is. 
    Mint jelen pillanatban nagyon apró cukorgyönggyel díszítettem.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!