VIENETTA SÜTEMÉNY
KIADÓS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • Tésztához: 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 20 dkg ráma
  • 20 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5 dkg ét tortabevonó csoki
  • 3 dkg ráma
  • Nyerj annyi pénzt, amennyiből évekig megélsz! Ráadásul tiéd lehet egy tablet, wellness csomag és egy Xbox one játékkonzol is!Elkészítés: Tészta: A vienetta sütemény eredeti receptje 3x3 tojásból készült piskóta lapokat ír, de bevallom nem mindég csinálom így. Ha nincs kedvem vele bíbelődni, akkor csak egy 6 tojásos piskótát sütök és azt ketté vágva kenem meg krémmel. Most is így tettem és így kerül fel a receptek közé is. Akinek van kedve, próbálja ki az eredeti recept alapján,( 3 tojás, 3 ek. cukor, 3 ek. liszt, 1/2 sütőpor 3-szor a szokásos elkészítési módom alapján kikeverve és megsütve) de a különbség csupán annyi, hogy 3 réteg tésztával mutatósabb, ízre ugyanaz. Viszont ha ezt készítjük, egy egész tábla csokira van szükségünk.


    Piskóta: A 6 tojásfehérjét a 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a 6 evőkanál lisztet és az 1 csomag sütőport. Összedolgozzuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát. Kihűtjük és ketté vágjuk.


    Elkészítjük a krémet:
    A rámát alaposan kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A pudingport a tejben sűrűre főzzük és kihűtjük, majd a rámás keverékhez adjuk. A tortabevonót 5 dkg rámával gőz fölött megolvasztunk.
    Összeállítás:
    Az első piskótalapra kenjük a krém felét, majd csokit csurgatunk rá, rátesszük a második piskótalapot,erre kenjük a krém másik felét, amit szintén megcsurgatunk csokival.
    A süteményt másnapig állni hagyjuk és szeleteljük.

    Nagyon mutatós és finom süti.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!