KATI KIFLI
EGYSZERŰ | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 25 dkg ráma
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tojás,
  • 2 mokkáskanál só
  • 50 dkg liszt
  • 5-10 dkg olvasztott ráma tészta lekenéséhez
  • 1 tojás a tészta megkenéséhez
  • kevés reszelt sajt a kiflik tetejére
  • Elkészítés:
    Ez a csodás egyszerű péksüti recept Szamóca oldaláról van, nagyon szeretem én magam is és a család is. Már rengetegszer elkészítettem, bár én csak kb. 100 db kis kiflit formáltam meg, mert nálam picit nagyobbakra készültek, mint az eredeti receptben. S hát azóta rengeteg ismerősöm is elkérte már a receptet és mindenki csak dicsérni tudja.

    Íme a recept:
    A liszthez hozzáadjuk a rámát, a tejfölt, a 2 mk. sót, a tojást. Majd belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan összegyúrjuk a tésztát.
    Ezután a tésztát duplájára kelesztjük, ez az idő kb.1 óra.
    A pihentetés/kelesztés után a tésztából 6 egyforma nagyságú cipót formálunk, amelyeket nagytányér nagyságú körlappá nyújtunk. ( Az eredeti receptben 8 körlapot kell kinyújtani, de a 6 körlap nekem megfelelőbb volt. ) A körlapok mindegyikét vékonyan megkenjük olvasztott rámával / a mikróban pillanatok alatt felolvasztható /, majd derelye vágóval 14-16 cikkre vágjuk. A körcikkeket lazán a kör külsejétől kezdve befelé haladva kiflivé csavarjuk. Zsírozott tepsibe tesszük, tetejét megkenjük felvert tojással, rárakunk egy csipet reszelt sajtot, csipet sót és 15-20 perc alatt megsütjük. Ebből a mennyiségből kb. 100 db lesz.



    Nagyon finom, ízletes sörkorcsolya. A családunkban nagy sikere van.







    Jó étvágyat kívánok hozzá!