ANANÁSZOS TORTA PAPRIKA DÍSZEKKEL
EGYSZERŰ | ÜNNEPI | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
  • Kész ananászos torta
  • Fondant
  • piros és zöld ételfesték
  • ecsetek
  • pár csepp víz

  • Elkészítés: Az előbbiekben leírt ananászos torta receptnél említettem, hogy külön oldalon megmutatom azt a tortát, amivel is díszítettem az ananászos torta tetejét. Ennek bemutatása ezen az oldalon történik. Elkészítése a paprikáknak nagyon egyszerű, semmi nehéz rész nincs benne. S amiért paprikákkal díszítettem a tortát, az az, hogy a szülinapos legkedveltebb hobbija a csili paprika termesztés. S ennek szerettem volna most fontosságot tulajdonítani, ezzel szerettem volna meglepetést szerezni. S azt hiszem sikerült is, hiszen a paprikák nagyon élethűek lettek, így a családtagok is azt hitték, hogy igazi paprikák sorakoznak a torta tetején.
    Először is szükségünk van egy kevés fondantra. Nem nagy mennyiség kell belőle, hiszen 10-12 db kis gyufa paprikát és 3 db cseresznye paprikát készítettem.
    Ha van mintának igazi paprikánk, akkor simán le is nézhetjük a mintázatát. 
    De szerintem anélkül is megy.
    A lényeg, hogy úgy " gyurmázzunk " a fondanttal, hogy a paprikáknak a szár végeit is munkáljuk meg.
    A fehér fondantból kialakított paprikákat fektessük rá valamire. 
    Én a fondant figurákat, virágokat, leveleket vagy jelen esetben a paprikákat egy bonbonnak a belsejébe, a műanyag tartójába szoktam bele sorakoztatni.
    Amikor mindegyikkel meg vagyunk, hagyjuk megszáradni.
    Tulajdonképpen ezeket már legalább 2 nappal előbb meg kell csinálni, de legkevesebb 1 nappal előtte, hogy legyen ideje megszáradni.
    Amikor megszáradtak a paprikák, akkor jöhet a festés.
    A piros festékből és a zöld festékből is vegyünk egy-egy keveset egy festő palettára vagy valamilyen kis műanyagba. 
    Én gél festéket használok, s abból nagyon kevés kellett. Egy fogpiszkálóra vettem fel egy picikét a festékből, ráhelyeztem a festő palettára. Majd pár csepp vízzel higítottam.
    Először a zöld szárral kezdtem, s majd a pirossal folytattam. Kicsit mi magunk is festékesek leszünk, de erre lehet használni gumikesztyűt és hát ahová letesszük a festett paprikát, mint a bonbon műanyagjára, ott is nyomott hagy az ételfesték.
    De természetesen lemosható.
    Nincs más hátra, hogy a festett kis apróságokat szintén hagyni kell száradni.
    Miután megszáradtak, helyezzük fel a tortára.
    Középre tettem a három cseresznye paprikát és körben pedig felhelyeztem a csili paprikákat.
    Természetesen  más dekorációt is használhatunk a tortánkra, de szerettem volna nektek megmutatni, hogy én kis fondant paprikákkal díszítettem ezt a tortát.
    Igazi meglepetést szereztem velük és ez nekem nagyon sokat jelentett.

    Kellemes kreatívkodást kívánok!