CSIRKEMÁJ BACONSZALONNÁBA BURKOLVA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg csirkemáj
  • kb. 20 dkg baconszalonna
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés:
    A májat megtisztítjuk, tetszőleges kisebb darabokra vágjuk, majd befűszerezzük egy pici borssal, majoránnával és a baconszeletekkel betekerjük. Egy máj darabkához egy baconszalonna csíknak a fele is vagy harmada is elég a burkoláshoz, attól függően, hogy mekkora darabokra vágjuk a májat. Én kisebbekre szoktam el vágni.
    Egy tepsit kevés zsiradékkal kikenünk, sorban lerakjuk a betekert májdarabokat és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Sózni nem kell, mivel a szalonna is tartalmaz sót.

    Bármilyen körettel vagy salátával nagyon finom!




    Jó étvágyat kívánok hozzá!