CSIRKEMÁJ BACONSZALONNÁBA BURKOLVA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
50 dkg csirkemáj kb. 20 dkg baconszalonna majoránna őrölt fekete bors kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez
Elkészítés: A csirkemájas ételek szintén kedveltek a családom körében, ezért szívesen is készítek különféle fogásokat. Ez a baconos sült máj elég gyorsan összeállítható és viszonylag hamar meg is sül. Így egy gyors ebédet vagy vacsorát össze tudunk dobni a család számára.
A májat először 2-3 vízben mossuk meg és azután tisztítsuk meg, vágjuk ki belőle a nem oda illő darabokat. Azt követően tetszőleges kisebb darabokra vágjuk össze, majd fűszerezzük be egy pici borssal, majoránnával és a baconszeletekkel tekerjük be. Egy máj darabkához egy baconszalonna csíknak a fele is vagy harmada is elég a burkoláshoz, attól függően, hogy mekkora darabokra vágjuk a májat. Én kisebbekre szoktam elvágni, úgy szeretjük.
Egy tepsit kevés zsiradékkal kenjünk ki, majd sorban rakjuk le a betekert májdarabokat és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Sózni nem kell, mivel a szalonna is tartalmaz sót és alufóliát sem kell hozzá használni.
Nagyon ízes falatokat kapunk a baconszalonnának köszönhetően.
Bármilyen körettel vagy salátával kínálhatjuk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Egy tepsit kevés zsiradékkal kenjünk ki, majd sorban rakjuk le a betekert májdarabokat és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Sózni nem kell, mivel a szalonna is tartalmaz sót és alufóliát sem kell hozzá használni.
Nagyon ízes falatokat kapunk a baconszalonnának köszönhetően.
Bármilyen körettel vagy salátával kínálhatjuk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!