CSIRKEMÁJ BACONSZALONNÁBA BURKOLVA
EGYSZERŰ | GYORS
HOZZÁVALÓK
  • 50 dkg csirkemáj
  • kb. 20 dkg baconszalonna
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • Elkészítés: A csirkemájas ételek szintén kedveltek a családom körében, ezért szívesen is készítek különféle fogásokat. Ez a baconos sült máj elég gyorsan összeállítható és viszonylag hamar meg is sül. Így egy gyors ebédet  vagy vacsorát össze tudunk dobni a család számára.
    A májat először 2-3 vízben mossuk meg és azután tisztítsuk meg, vágjuk ki belőle  a nem oda illő darabokat. Azt követően tetszőleges kisebb darabokra vágjuk össze, majd fűszerezzük be egy pici borssal, majoránnával és a baconszeletekkel tekerjük be. Egy máj darabkához egy baconszalonna csíknak a fele is vagy harmada is elég a burkoláshoz, attól függően, hogy mekkora darabokra vágjuk a májat. Én kisebbekre szoktam elvágni, úgy szeretjük.
    Egy tepsit kevés zsiradékkal kenjünk ki, majd sorban rakjuk le a betekert májdarabokat és előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Sózni nem kell, mivel a szalonna is tartalmaz sót és alufóliát sem kell hozzá használni.
    Nagyon ízes falatokat kapunk a baconszalonnának köszönhetően.
    Bármilyen körettel vagy salátával kínálhatjuk!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!