SAJTTORTA MÁLNÁVAL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 20 dkg édes keksz
  • 50 dkg mascarpone krémsajt
  • 10 dkg olvasztott ráma
  • 4-6 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 10-20 dkg málna
  • Kontaktlencsék 30-50%-kal olcsóbban mint a boltokban! AJÁNDÉK, 990 Ft értékű kontaktlencse-ápolófolyadék! Nézze meg most »
    Elkészítés: Az igazi sajttorták sütéssel készülnek, de valójában a sütés nélküli sajttorta is lehet igazán finom. Ezt leginkább akkor a legjobb készíteni, ha nincs semmi időnk a sütésre. Ez a fincsi, de egyszerű torta is éppen így készült, egy esti születésnap megünneplésére. Korán reggel, 1/2 6-kor álltam neki, utána irány a munkahely és estig csodásan összeállt és összeért a torta, a benne lévő ízek a hűtőben.
    A sütés nélküli sajttorta alapja valamilyen keksz. Én azt mondom, bármilyen édes keksz megfelel hozzá. De a háztartási keksz szerintem nem az igazi. 
    Én magam két csomag, 10-10 dkg-s édes kekszet vettem, de mindkettőt fel is használtam, azaz 20 dkg édes kekszből készült a torta alja.
    Tegyük a kekszeket a tasakból kibontva egy nejlon zacskóba, de akkorába, hogy lazán elférjenek.
    Egy konyharuhát terítsünk ki az asztalra, tegyük rá a kekszet, hajtsuk rá a konyharuha másik felét és fogjuk össze a kekszes zacskó száját. Egy klopfolóval ezután törjük össze a kekszeket. Az nem baj, ha maradnak benne kisebb darabok és nem lesz minden darabja por állagú. 
    A konyharuha viszont két okból is célszerű. Az egyik, hogy felfogja a hanghatást és a másik, hogy a klopfolás során kiszakadhat a zacskó, de így nem fog kipotyogni a kekszmorzsa az asztalra, hanem a konyharuhára kerül.
    Ha a keksz összetörésével megvagyunk, öntsük egy tálba a kekszmorzsát.
    A rámát egy kis tálkában olvasszuk fel mikróban, vagy ennek hiányában, egy kis lábasban a tűzhelyen. 
    De szerintem ma már szinte minden háztartásban található mikró, így az a legegyszerűbb módja a ráma felolvasztásának.
    Azután a felolvasztott rámát adjuk hozzá a kekszmorzsához. Én két részletben adtam hozzá, mert így jobban látni, hogy elég-e, sok-e vagy netán kell-e még a rámából. 
    De nekem ennyi kellett hozzá.
    Az sem jó, ha túl száraz, de az sem, ha nagyon mancsos lesz a végeredmény.
    Ezt követően vegyünk egy normál méretű kapcsos tortaformát, és a kezünkkel egyengessük el a rámás kekszalapot.
    Majd a tejszínhabot verjük fel a vaníliás cukorral együtt keményre.
    Egy tálba tegyük bele a mascarponét, adjunk hozzá 4 ek. cukrot és keverjük össze. ( Ha valaki édesebben szeretné, abban az esetben még tegyen hozzá 1-2 ek.-al, de a 4 ek.-i mennyiség nálunk bőven  elég volt. )
    Majd a cukros krémsajthoz keverjük bele  felvert tejszínhabot. 
    Végül simítsuk rá a kekszalapra a krémet. 
    Ha friss málnát használunk, rakjuk ki vele a tetejét.
    Én fagyasztottat használtam és csak akkor, reggel vettem ki a fagyóból. 
    Így mire estére felszolgálásra került a torta, addigra szépen kiengedett a gyümölcs is. Akkor került rá a sajttorta tetejére a finom málna. 
    Amikor az asztalra szeretnénk tenni a finom tortát, nincs más teendőnk, csak egy késsel körbe lazítjuk a tortát és levesszük a forma oldalát. 
    S már szervírozhatjuk is fel a finomságot.
    Természetesen más gyümölccsel is elkészíthetjük és akár a krémbe is tehetünk a gyümölcsből.
    Így is - úgy is finom lesz. 
    Van aki kevesebb tejszínhabot használ, akkor  még jobban dominál a krémsajt, de nagyon finom volt úgy is, ahogy én készítettem, mert a több tejszínhabtól olyan lágy krémes lett az egész.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!


    erzsike
    2016-01-10
    Köszi szépen! Üdvözlettel:Erzsike
    Lupercalia
    2016-01-07
    Gyönyörűséges!