GYROS CSIRKEMELLBŐL
EGYSZERŰ | GYORS | SZÜLETÉSNAP
HOZZÁVALÓK
  • 3 csirkemellfilé
  • 1 tk. gyros fűszerkeverék
  • 1 dl olaj
  • kevés zsiradék
  • Elkészítés: Gyrost többször szoktam készíteni a családom részére, általában vacsira, mert akkor tud mindenki egyszerre asztalhoz ülni. Éppen ezért 3 csirkemell filét használok fel hozzá, vagy ha sertés hús az alapja, akkor is 1 kg. Én más húsból nem szoktam készíteni. Természetesen aki kevesebbet szeretne csinálni, abban az esetben kevesebb húsra van szükség. Az elkészítése roppant egyszerű, viszonylag gyorsan is megvan.
    A húst jól mossuk meg, csepegtessük le róla a vizet vagy itassuk fel róla egy papírtörlővel és vágjuk fel a húst kisebb csíkokra. Ehhez előbb vágjuk  le a leeső részt a mellről, majd a nagy szeletet vágjuk hosszában ketté, hogy két szeletet kapjunk. S azután azokat a részeket csíkozzuk fel akkorára, amekkorára szeretnénk.
    Egy teáskanál gyros fűszerkeveréket tegyünk egy tálba, s adjunk hozzá 1 dl olajat. Természetesen lehet több fűszert is használni, de én nem szeretem, ha túlságosan intenzíven fűszeres a hús. 
    Ebbe a keverékbe forgassuk meg a husit és hagyjuk állni 20-30 percig. 
    Ezután egy serpenyőben süssük készre egy kevés olajon vagy sertés zsíron.
    A hús sütése több részletben történjen és kicsit pirítsuk is meg.
    Tálaláskor tatziki mártást, pitát - ha lehet házi készítésűt, de a bolti is finom - paradicsomot, paprikát, ha van uborkát kínáljunk mellé, amit saláta ágyon szépen rendezzünk el. Így a saláta is ugyanúgy elfogyasztható a többi zöldség mellett és egyben mutatós is lesz a terítékünk.
    Mindezek elkészítésének a menetét szintén felteszem az oldalra.

    Ez egy egyszerű, de finom étel, akár ebédre, akár vacsorára kínáljuk.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!