PÖRKÖLT KÁPOSZTA
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 dobozos savanyú káposzta vagy 1 kg frissen vásárolt savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 kk. piros paprika
  • só ízlés szerint
  • 20-30 dkg füstölt száraz kolbász
  • 1 dl rizs
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A hagymát felkockázzuk és a zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk piros paprikával, pici vizet öntünk rá, hogy a paprika ne égjen meg, majd hozzáadjuk a káposztát. (Annyi különbség van a két fajta káposzta között, hogy a konzervnek kb. fél órát kell főnie és többször előfordulhat, hogy van otthon a spajzban, míg a frissen vásároltnak legalább 1 óra a főzési ideje.)

    Ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a káposztát, megsózzuk és puhára főzzük. Ha megfőtt, beleadjuk a megmosott rizst, átkeverjük és addig főzzük tovább, amíg a rizsszemek megdagadnak. Közben karikára vágjuk a kolbászt, hozzá keverjük a káposztához és még kb. 10-15 percig hagyjuk rotyogni. Ha szükséges, pici vizet adhatunk még alá, nehogy odakapjon a főzés során.


    Nagyon egyszerű étel, de kenyérrel fogyasztva laktató.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!