NUTELLÁS MUFFIN
EGYSZERŰ | GYORS | ÜNNEPI
HOZZÁVALÓK
  • 12,5 dkg cukor
  • 10 dkg ráma
  • 2 egész tojás
  • 16 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 4 ek. tej
  • nutella ( mogyorókrém )
  • Teteje: 2 dl habtejszín
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • cukorgyöngy
  • Elkészítés: A nutellás muffin szintén akkor készült, amikor az oreó kekszes muffint készítettem. Mivel úgy voltam, hogy megkezdek egy üveg nutellát, akkor ne maradjon ott a fele, mert akkor az ott is fog maradni. Így jött az ötlet, hogy fellapozom a muffinos receptjeimet és keresek egy nutellásat. Egyébként a nutella kicsit drágább kategória, így lehet egy olcsóbb mogyoró krémet is venni, ami nem nutella néven van forgalomban. Az íz-és élvezeti értékén az mit sem fog rontani.
    A muffin tésztához először keverjük el a cukrot a szobahőmérsékletű rámával, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejet, s ezután a sütőporral elkevert lisztet. Dolgozzuk össze.
    Egy muffin sütőformát béleljünk ki papír kapszlikkal, majd a kikevert tésztából egy fél ek.-nyi mennyiséget tegyünk minden muffin papír aljára.
    Ezután a nutellából minden tésztára rakjunk egy kávéskanálnyi adagot.
    Majd a mogyoró krémre megint csak tészta kerüljön. Azaz, egy fél evőkanállal tegyünk a tésztából.
    Előmelegített sütőben süssük készre 20-25 perc alatt.
    Amikor kihűltek, megdíszíthetjük a muffinok tetejét. 
    De természetesen önmagában is hagyhatjuk.
    Ha mégis díszíteni szeretnénk, lehet krémmel is és tejszínhabbal is. 
    Én most az utóbbival díszítettem.
    Ehhez a habtejszínt a vaníliáscukorral jó kemény habbá verjük fel és egy csillagcsöves habzsákból minden muffin tetejére szépen, spirálos alakban vigyünk fel belőle.
    A hab tetejét szórjuk meg ehető cukorgyönggyel. 
    De akár reszelt csokit, marcipán vagy fondant virágot is tehetünk a hab tetejére.
    A díszítés mindenki ízlése és fantáziája szerint történhet. 
    Akár díszítjük, akár anélkül hagyjuk, minden hogyan finom ez az egyszerű muffin.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!