ROZMARINGOS-BACONOS CSIRKEMELL
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 2 csirkemell filé ( kb. 60-70 dkg )
  • kb. 5 dkg baconszalonna
  • rozmaring fűszer
  • szárnyas fűszerkeverék
  • kevés zsiradék a tepsi kikenéséhez
  • alufólia

  • Elkészítés: A csirkemellből készült ételeknek számos változata van. Rengeteg recept közül választhatunk, s egyik gusztábban néz ki, mint a másik. Amikor esténként munka után főzök, gyakran előfordul, hogy olyan ételt készítek, ami nem túl időigényes. 
    Az egyik ilyen főétel a rozmaringos csirkemell, aminek még kellemesebb íze lesz a baconszalonnától.
    A csirkemelleket mossuk meg, itassuk fel róla kicsit a vizet egy papírtörlővel. Ezután egy mellet vágjunk középen ketté, majd azt a darabot is szeljük el kettőbe hosszanti irányba. A csirkemellen van egy kis darab húsrész is, ami eláll az egész mellehústól, azt vágjuk le, az lesz egy kisebb szelet hús. Így lesz egy csirkemellből 4 szép szelet husink, s egy kisebb szelet is, a leeső darab.
    Azután járjunk el így a másik csirkemellfilével is.
    Majd minden szelet húst mindkét oldalán hintsünk meg szárnyas fűszerkeverékkel és rozmaringgal. ( Ez is szárított - nálam legalábbis. )
    Egy tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal vagy zsírral és fektessük bele szépen sorban a befűszerezett hús szeleteket. A baconszalonna csíkokat vágjuk ketté és minden húsra fektessünk egy félbevágott szalonna csíkot. Öntsünk a tepsibe a húsok alá kb. 1/2 dl vizet, majd fedjük le a tepsi tetejét egy alufóliával.
    Előmelegített sütőben süssük a húst 30 percig. 
    A fél óra leteltével vegyük le az alufóliát és anélkül is süssük tovább a húst még kb. 10 percig. Ezalatt kicsit ropogósra sül a szalonna a hús tetején.
    A csirkemellet a szárnyas fűszerkeverék mellett már külön nem ízesítettem, azaz sót nem használtam, mivel a fűszerkeverék is tartalmaz sót.
    S a szalonnában is van só, így ha még külön is megsóznánk a húst, talán túl sós ízt érnénk el.
    A készre sült csirkemellet krumpli pürével vagy rizzsel és valamilyen salátával tálalhatjuk.
    Egyszerű, de nagyon ízletes főfogást tudunk varázsolni az asztalra, viszonylag rövid időn belül.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!