KARFIOLPÖRKÖLT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 fej karfiol
  • 1 ek. zsír
  • 2 kk. piros paprika
  • pici bors
  • só ízlés szerint
  • 1 mk. ételízesítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10-15 tojás
  • The Body Shop - 5. szülinapi fesztivál
    Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedve vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A hagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre pirítjuk, megszórjuk paprikával és egy pici vízzel azonnal felöntjük, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Hozzáadjuk a karfiolt, a fakanállal szétnyomkodjuk, sózzuk borsozzuk és adunk hozzá ételízesítőt. Felöntjük vízzel, annyival, hogy 3/4 részig ellepje. Átforraljuk annyi idő alatt, hogy a víz elpárolódjon. A tojásokat villával kissé felverjük, hozzáadjuk a karfiolhoz és folytonos keverés mellett megsütjük a rántottát. Azért írtam egyébként 10-15 tojást, mert a tojások száma eltérő lehet, ki mennyiből szeretné készíteni. Ha többől, akkor kiadósabb lesz az ételünk. Akár nokedlivel is tálalható, de a mi családunk leginkább kenyérrel és uborka salátával fogyasztja.



    Jó étvágyat kívánok hozzá!