SAJTOS HÚSTEKERCSEK KICSIT MÁSKÉNT
EGYSZERŰ | GYORS | KIADÓS
HOZZÁVALÓK
  • 1 cs. sajtos hústekercsek alap
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csirkemellfilé
  • 10 dkg trapista sajt
  • pici ráma
  • 8-10 szelet csirkemell sonka

  • Elkészítés: Néha-néha én is szoktam olyan főételt készíteni, amihez valamilyen alapport kell hozzáadni. Most is így készült ez a főfogás, viszont kicsit változtattam rajta. Ugyanis 6 személyre - amennyire szerettem volna elkészíteni vacsorára - nem volt annyi csirkemell a fagyóban, s így jött az ötlet a másfajta kivitelezésről.
    A készen kapható alapnak a leírása alapján tekercseket kellett volna készíteni, de ez elmaradt.
    Úgyhogy úgy írom le a receptet, ahogy elkészítettem.
    A csirkemellet mossuk meg, kicsit itassuk fel róla a vizet.
    Majd a csirkemell mindkét felét vágjuk 3-4 kis szeletbe. Ezt a 3-4 szeletet úgy lehet kihozni egy fél csirkemellből, hogy rézsútosan vágunk szeleteket a húsból. 
    Ezután a husikat mindkét oldalukról sózzuk meg.
    Egy kisebb méretű tepsit - lasagne méret - kenjünk ki kicsit rámával és fektessük bele sorban a hús szeleteket.
    A csirkemell sonkával ezután fedjük be a husikat.
    A sajtot reszeljük le és a fele mennyiséggel szórjuk meg a sonka tetejét.
    Majd az alapport keverjük el kézi habverővel  a főzőtejszínnel és öntsük rá a sajttal megszórt, sonkás csirkére. 
    Erre szórjuk rá a másik rész reszelt sajtot is.
    Előmelegített sütőben süssük ezt követően szép pirosra. 
    A sütési idő kb. 40-45 perc. ( Sütőtől függően. )
    Bármilyen körettel, salátával kínálva nagyon ízletes és egyszerű fogást tudunk varázsolni a szeretteink elé az asztalra.
    Jelen esetben burgonyapüré és kukoricás virsli saláta volt a köret. ( Mindkét recept megtalálható az oldalon. )
    A főfotónak viszont azért tettem ki a sajtos alapporról készült képet, mert bevallom, nem sikerült olyan képet készítenem, amikor ki van tálalva a főfogás.
    Mire észbe kaptam, hogy hoppá, nincs kép, sajnos , vagy legnagyobb örömömre, már nem volt miről készíteni külön, tányéron felszolgált képet.
    Ezért bocsika, így csak a szövegben a tepsis fotón látható a végeredmény!
    De remélem így is sokan kipróbáljátok, elkészítitek és nem fogtok benne csalódni.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!